ertnews.gr

Μαγνησία: Το cyber bullying και η αντιμετώπισή του από μαθητές και γονείς

20/01 08:35
Μαγνησία: Το cyber bullying και η αντιμετώπισή του από μαθητές και γονείς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση του προγράμματος ασφαλούς πλοήγησης και χρήσης του διαδικτύου με τίτλο «Χρησιμοποιώ το διαδίκτυο με σιγουριά», που απευθύνεται σε Δημοτικά και Γυμνάσια της Μαγνησίας. Αστυνομικοί αλλά και επιστήμονες του Π.Θ. μίλησαν και έδειξαν παραδείγματα ασφαλούς πλοήγησης στους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Βόλου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Μαγνησίας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με στόχο να

μάθουν οι μαθητές θεωρητικά αλλά και βιωματικά πώς μπορούν να προστατευτούν από τις απειλές του διαδικτύου. Πρόκειται για μια υποστηρικτική δράση, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Οι Ανθυπαστυνόμος Γεώργιος Σκόνδρας σύνδεσμος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πρώιας Γεώργιος Scientix Ambassador και υπεύθυνος της ομάδας TALOS παρουσίασαν διαδοχικά δύο ενότητες (ενημέρωση και βιωματική εργασία), με σκοπό οι μαθητές να αναπτύξουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τις ικανότητές τους, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε προβληματική κατάσταση στη διαδικτυακή τους ζωή.

Όπως ανέφερε ο κ. Πρώιας μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, αρχικά ο κ. Σκόνδρας παρουσίασε πραγματικά παραδείγματα cyber bullying στο Νομό και στη συνέχεια ο ίδιος έδειξε σε ποια sites μπορούν να μπουν με ασφάλεια να ελέγξουν ένα προφίλ, πως να αποφεύγουν το bullying και που να απευθύνονται. “Στόχος να πάμε σε όλα τα σχολεία για να ενημερωθούν τα παιδιά. Ναι το διαδίκτυο έχει τεράστιους κινδύνους, αλλά αν ξέρουν μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους. Υπάρχει ένα λεπτό ζήτημα. Και οι γονείς πρέπει να ενημερωθούν γι αυτό. Τα παιδιά γνωρίζουν περισσότερα από μας. Πρέπει να εξηγήσουμε και στους γονείς κάποια εργαλεία να βοηθηθούν οι ίδιοι και τα παιδιά τους. Επιπλέον τονίσαμε ότι σε κάθε περίπτωση αυτά τα θέματα δεν πρέπει να κρατούνται μυστικά, αλλά τα παιδιά πρέπει να μιλούν στους γονείς τους, στους διευθυντές, την αστυνομία”, εξήγησε ο κ. Πρώϊας.

Μαγνησία: Το cyber bullying και η αντιμετώπισή του από μαθητές και γονείς

Διαπιστώσεις για αερορύπανση μέσω του προγράμματος Climate detectives

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η συλλογή στοιχείων από τους μετρητές μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα, αλλά και άλλων παραμέτρων, όπως θερμοκρασία και υγρασία, που έχει τοποθετήσει το Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με παιδιά γυμνασίων στο πλαίσιο του προγράμματος Climate Detectives της Ευρωπαίκής Εταιρείας Διαστήματος.

Όπως εξήγησε ο κ. Πρώιας, τα παιδιά πραγματεύονται ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα της περιοχής τους και προσπαθούν να δώσουνλύση, αφού το καταγράψουν και το μετρήσουν. Εμείς έχουμε την αέρια ρύπανση. Έχουμε προμηθευτεί και έχουμε κατασκευάσει μετρητές των μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα αλλά και μετρητές άλλων παραμέτρων, όπως η θερμοκρασία, η υγρασία. Τα έχουμε εγκαταστήσει σε διάφορα σημεία της πόλης. Συλλέγουμε δεδομένα και αυτά τα παιδιά θα τα αναλύσουν στατιστικά με τη δική μας βοήθεια και ήδη καταλαβαίνουν το πρόβλημα που υπάρχει. Αυτό που έχουμε παρατηρήσει μέχρι τώρα, είναι αυτό που καταγράφουν και οι σταθμοί μέτρησης μικροσωματιδίων που έχει εγκαταστήσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο πλαίσιο του προγράμματος Green your air, ότι υπάρχουν υπερβάσεις, ειδικά τις βραδυνές ώρες. Η αερορύπανση είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα και οι ιθύνοντες θα πρέπει να λάβουν αποφάσεις για την επίλυσή του”, τόνισε ο κ. Πρώιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version