Τ. Θεοδωρικάκος προς Ζ. Μακρή: «Ιδρύεται Γραφείο Ενδοικογενειακής Βίας στο Βόλο»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με προσωπική επικοινωνία που είχε με την Υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μ. Μακρή, την ενημέρωσε σχετικά με την ίδρυση Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας στο Βόλο, που θα υπάγεται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.

Μετά από σύσκεψη του κ. Θεοδωρικάκου με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξεως κ. Καραμαλάκη και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, αποφασίστηκε η ίδρυση δώδεκα νέων Γραφείων Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, μεταξύ των οποίων και αυτό του Βόλου.

Με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, τα γραφεία αυτά προστίθενται στα έξι πρώτα, που λειτουργούν από τον Οκτώβριο του 2021, με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση της μάστιγας της ενδοοικογενειακής βίας, που έχει λάβει δυσοίωνες διαστάσεις για την ευημερία των δυνητικών θυμάτων, την σωματική και ψυχική τους υγεία, ασφάλεια και ακεραιότητα.

Η κ. Μακρή ανέφερε σχετικά «Η δύσκολη, απαιτητική και, συχνά, απειλητική καθημερινότητα, που βιώνουμε, επιβάλλει τη συστράτευση δυνάμεων, πρωτοβουλιών και ενεργειών  για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας. Έχουμε χρέος να προστατεύσουμε κάθε μέλος μιας οικογένειας που αναγκάζεται να επιβιώσει σε ένα κακοποιητικό οικογενειακό περιβάλλον και να υφίσταται λεκτική, ψυχολογική, σωματική βία και κακοποίηση. Με πολλά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας να αποκαλύπτονται, κάθε μέρα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, η απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛΑΣ για την ίδρυση των, συνολικά 18, Γραφείων Ενδοοικογενειακής Βίας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην ανάγκη ολιστικής διαχείρισης και αντιμετώπισης του φαινομένου, στην αποκάλυψη χρόνιων κακοποιητικών καταστάσεων και στηνκατάλληλη καθοδήγηση και ενημέρωση των θυμάτων για την εξασφάλιση ασφαλούς πλαισίου διαβίωσης…».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος