Συλλαλητήριο συνταξιούχων στην πλατεία Ελευθερίας

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν σήμερα στην πλατεία Ελευθερίας οι οργανώσεις συνταξιούχων του Βόλου με αφορμή την πανελλαδική κινητοποίηση της 8ης Οκτωβρίου στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία στο μέγαρο Μαξίμου.

Για την κάθοδο στην Αθηνά οι σύλλογοι προσφέρουν τα λεωφορεία δωρεάν και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να τηλεφωνήσουν έγκαιρα για να εξασφαλίσουν την θέση τους. Η αναχώρηση θα γίνει από το Δημαρχείο Βόλου στις 6:00 το πρωί.

Όπως επισήμαναν στη συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης, οι συνταξιούχοι δυστυχώς διαχρονικά χάνουν συνεχώς από το εισόδημά τους καθώς συνεχώς ψηφίζονται νόμοι «που καταργούν όσα με αγώνες και θυσίες οι εργαζόμενοι  κατέκτησαν στην κοινωνική ασφάλιση, στα εργασιακά, μισθολογικά, κοινωνικά δικαιώματα, την δημόσια υγεία».

Τόνισαν ότι ξηλώνεται το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης με στόχο την παραπέρα ιδιωτικοποίησή του στην βάση των τριών πυλώνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με δραστική αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, δραστική μείωση των κύριων και των επικουρικών συντάξεων, αφαίρεση του 13ου – 14ου μισθού, του ΕΚΑΣ, δραματική μείωση των δαπανών για συντάξεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, το κούρεμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τις  χαριστικές ανείσπρακτες εισφορές/οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Συλλαλητήριο συνταξιούχων στην πλατεία Ελευθερίας

“Μόνο από τις περικοπές στις συντάξεις τους οι συνταξιούχοι κάθε χρόνο πληρώνουν οκτώ δισεκατομμύρια πέρα από τα κουρέματα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της υγείας, με το κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων και δομών υγείας. Το σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης προχωρά για υλοποίηση, αρχίζοντας από την επικουρική», σημείωσαν.

Επίσης τα αναδρομικά του επανυπολογισμού των συντάξεων όσων είχαν πάνω από τριάντα χρόνια ασφάλισης, αποδίδονται με ρυθμούς χελώνας, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί (όπως η διοίκηση του ΕΦΚΑ αναφέρει) μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους.

Η ειρήνη σήμερα περνάει μέσα και από τον δικό μας αγώνα, που έχουμε μια μεγάλη εμπειρία από τους πιο αιματηρούς πολέμους που έζησαν οι λαοί, αφού ακόμη στις γραμμές μας, όπως και άλλες φορές έχουμε αναφέρει, είναι στην ζωή συνάδελφοί μας, που έχουν ζήσει τον καταστρεπτικό δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος