Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αχιλλοπούλειο για Ν/Σ υπουργείου Υγείας

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα προχωρήσουν αύριο στις 11 το πρωί στο Νοσοκομείο του Βόλου οι εργαζόμενοι, ύστερα από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Αχιλλοπούλειο ως αντίδραση στο νομοσχέδιο, που σκοπεύει να περάσει το υπουργείο Υγείας με θέμα «Κύρωση της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος »Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος» και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας – Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορoνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας».

Σύμφωνα με αυτό παρατείνονται οι αναστολές εργασίας έως το τέλος του έτους, χωρίς να επανεξεταστούν, όπως όριζε ο νόμος 4820. Η εφαρμογή του νόμου προέβλεπε και την αντικατάσταση των εργαζομένων για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου ενώ, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ένα πολύ μικρό ποσοστό των συναδέλφων τους έχει αντικατασταθεί με αποτέλεσμα την υπερεργασία του υπόλοιπου προσωπικού και τις άδειες να δίνονται με το σταγονόμετρο.

Με τις διατάξεις του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου δίδεται η δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) του προσωπικού φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας των δημόσιων δομών υγείας έως την 30.6.2022 ενώ για όλους τους άλλους συμβασιούχους η παράταση δίνεται έως το τέλος του χρόνου με το Σύλλογο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου να αναφέρει ότι θα πρέπει και γι’ αυτούς τους εργαζόμενους να δοθεί παράταση και να νομοθετηθεί εκ νέου η δυνατότητα προκήρυξης συμβάσεων ΙΔΟΧ από τα Νοσοκομεία αφού κοστίζουν φθηνότερα από τους εργολάβους και να γίνει η τροποποίηση του Άρθρου 63 του Νόμου 4430/2016.

Τα αιτήματα του Συλλόγου είναι η άρση των αναστολών και επιστροφή των εργαζομένων στις δομές υγείας με έλεγχο (δύο rapid test την εβδομάδα), άμεση παράταση όλων των συμβασιούχων στη σίτιση του Νοσοκομείου έως 31 Δεκεμβρίου 2022, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, διπλασιασμό του ανθυγιεινού επιδόματος και επέκτασή του σε όλους τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, αυξήσεις στους μισθούς και όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος