Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Βόλου

Array

Πρόσκληση για συμμετοχή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για θέματα προάσπισης της δημόσιας υγείας, έξω από το Νοσοκομείο του Βόλου την ερχόμενη Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στις έξι το απόγευμα, καλούν σωματεία και φορείς της περιοχής. Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου επισημάνθηκε από τον βουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Στέργιου ότι οι ελλείψεις στη δημόσια υγεία είναι μεγάλες με αποτέλεσμα να χάνονται και ανθρώπινες ζωές. Κάλεσε δε τους πολίτες να αντιδράσουν μαζικά για να αλλάξουν οι πολιτικές της Ε.Ε., της κυβέρνησης και των κομμάτων που τις στηρίζουν.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν για τις ελλείψεις στις δομές δημόσιας υγείας της Μαγνησίας είναι:

Το ΠΕΔΥ Βόλου χρειάζεται άμεση στελέχωση με γιατρούς 2 παθολόγους, δύο νευρολόγους, δύο οφθαλμίατρους, δύο ορθοπεδικούς, έναν ψυχίατρο, δύο δερματολόγους και έναν ρευματολόγο. Επίσης, χρειάζεται αντικατάσταση τους ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού όπως υπέρηχο, ακτινολογικό μηχάνημα, μαστογράφο και ορθοπαντογράφος.

Το Νοσοκομείο Βόλου, χρειάζεται άμεση εγκατάσταση μαγνητικού τομογράφου, ενώ υπάρχουν ελλείψεις γιατρών σε κλινικές όπως η Παιδιατρική, η Οφθαλμολογική, η ΩΡΛ, το Ογκολογικό, το Δερματολογικό, το Πνευμονολογικό, αλλά και κλινικές όπως η Παθολογική, η Χειρουργική, η Ορθοπεδική και η Γυναικολογική.

Για τα Κέντρα Υγείας αναφέρθηκε, ότι σε κανένα δεν υπάρχει παιδίατρος και οδοντίατρος, ενώ γενικούς γιατρούς, στα Κ.Υ. Ζαγοράς, Σκοπέλου και Αλοννήσου. Ακόμη σημαντικές είναι οι ελλείψεις μικροβιολογικών εργαστηρίων με το αντίστοιχο προσωπικό, ενώ έχουν καταγραφεί ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και ανάγκη επισκευής των κτιρίων.

Τα Σωματεία, φορείς και λαϊκές επιτροπές ζητούν κρατική χρηματοδότηση του συστήματος υγείας με κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών στον κλάδο υγείας, κατάργηση κάθε πληρωμής για υγεία και φάρμακα, πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση σε Νοσοκομείο, ΠΕΔΥ και Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, καμία συγχώνευση ή κατάργηση υπηρεσίας ΠΕΔΥ στη Μαγνησία, καθώς και δωρεάν όλες τις προληπτικές εξετάσεις.

Πολλές οι ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Βόλου

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κώστας Μενδρινός, ανέφερε ότι οι τελευταίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έγιναν το 2016 και στον σχεδιασμό είναι να γίνουν άλλες 21 το 2017. Επιπλέον επισήμανε ότι θα πρέπει να φύγουν παντελώς οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία και να αντικατασταθούν με μόνιμο προσωπικό.

Ο κ. Μενδρινός πρόσθεσε ότι, λόγω της υποχρηματοδότησης υπάρχουν καθυστερήσεις στη συντήρηση και επισκευή ιατρικών μηχανημάτων και άλλου εξοπλισμού, ενώ πρόβλημα εντοπίζεται και στην προμήθεια υλικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος