Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για δημόσια υγεία έξω από το Αχιλλοπούλειο

Την επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας και τη ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμο προσωπικό και υποδομές, απαίτησαν σήμερα παγκόσμια μέρα της Υγείας, με συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Βόλου, σωματεία και φορείς της περιοχής.

Επέρριψαν ευθύνες στην κυβερνητική πολιτική, που “εμπορευματοποιεί” , όπως υποστηρίζουν την υγεία, ενώ όπως επισήμανε στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, Μήτσιος Παπαρήγας, Κώστας Στεργίου, “πεθαίνει κόσμος επειδή δεν υπάρχουν ΜΕΘ. Είναι πλέον ώριμη η ανάγκη της επίταξης των ιδιωτικών κλινικών για να σωθούν ζωές”.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για δημόσια υγεία έξω από το Αχιλλοπούλειο
Για “τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, που υπάρχουν στο Νοσοκομείο του Βόλου” μίλησε ο Ντίνος Μηνδρινός, πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου, τονίζοντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, που καταβάλει το υγειονομικό προσωπικό στη μάχη της πανδημίας. Ανέδειξε ακόμα τα πάγια αιτήματα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο όπως:
-Μονιμοποίηση Επικουρικών, Συμβασιούχων, προσωπικού ΟΑΕΔ και Εργολαβικών. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Νοσοκομείου.

-Χαρακτηρισμό θανάτου συναδέλφων από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα.

– Άμεση στελέχωση με προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Υπάρχουν πάνω από 400 κενές οργανικές θέσεις, εκ των οποίων πάνω από 200 θέσεις είναι στην Νοσηλευτική υπηρεσία.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για δημόσια υγεία έξω από το Αχιλλοπούλειο

Ο Θοδωρής Γεωργαδάκης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας κάλεσε την κυβέρνηση, “να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να καλύψει τις τεράστιες ελλείψεις, που υπάρχουν στα νοσοκομεία”. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην “ανάγκη ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με άμεση στελέχωση με γιατρούς και νοσηλευτές στα Κέντρα Υγείας, που τα έχει τόσο ανάγκη ιδιαίτερα ο κόσμος της υπαίθρου”. Είπε ακόμα ότι “πρέπει να επιταχθεί και ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας και όχι να θησαυρίζουν οι κλινικάρχες εκμεταλλευόμενοι τον πόνο των ανθρώπων”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος