Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας συνδικάτων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική για μία σειρά θεμάτων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο  11/9 στην πλατεία του Αγ. Νικολάου στις 11 το πρωί και κάλεσμα σε πλατιά σύσκεψη την Δευτέρα 13/9 στο Μεταξουργείο στις 6.30 μ.μ. για τον παραπέρα σχεδιασμό και συντονισμό της δράσης με άλλα σωματεία και φορείς, ανακοίνωσαν στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποι από εργατικά σωματεία της περιοχής σήμερα το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, με θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις και την απάντηση των συνδικάτων.

Την εισήγηση παρουσίασε ο Κώστας Στεργίου πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας “Μήτσος Παπαρήγας”.

Ο κ. Στεργίου ξεκίνησε αποτίοντας φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ευθύνες της κυβέρνησης που απαξιώνοντας την δασοπροστασία, και την δασοπυρόσβεση είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες στρέμματα δασών και περιουσίες ανθρώπων. «Όμως τη στιγμή που οι πυρκαγιές μαίνονταν σε πολλές περιοχές της χώρας μας, το αντεργατικό έργο της κυβέρνησης δεν σταμάτησε. Μέσα Αυγούστου βγήκε η εγκύκλιος και υπουργική απόφαση που ερμηνεύουν άρθρα του αντεργατικού εκτρώματος 4808/2021, του νόμου Χατζηδάκη, για το χτύπημα της απεργίας και το φακέλωμα των συνδικάτων. Πριν στεγνώσει το μελάνι, ήρθε και η δεύτερη εγκύκλιος, που οδηγεί σε χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας και αμοιβών των μισθωτών, με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας τη 10ωρη δουλειά χωρίς πρόσθετη αμοιβή, τις πιο φθηνές υπερωρίες, την πρόσθεση απασχόληση στους μερικά απασχολούμενους, την διευκόλυνση των απολύσεων, την αναστολή εργασίας κ.ά.», τόνισε ο Κ. Στεργίου.

Τόνισε την ανάγκη να “ξηλωθούν” όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, να συνεχιστεί η διεκδίκηση σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας και η προστασία των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, το δικαίωμα να μην παιχτούν στον τζόγο τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων (όπως ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή), και να οργανωθεί ένα μαζικό μαχητικό κίνημα, που θα συσπειρώνει δεκάδες οργανώσεις και την πλειοψηφία των εργαζομένων.

Επίσης αναφέρθηκε στις αυξήσεις σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στους “πετσοκομμένους” μισθούς και συντάξεις. αλλά και τις αυξήσεις σε ενοίκια και λογαριασμούς ΔΕΚΟ.

Τέλος, ο Κώστας Στεργίου επισήμανε ότι η κυβέρνηση μέσω της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, μετατρέπει ένα όπλο της επιστήμης για την αναχαίτιση της πανδημίας, σε όπλο διαχωρισμού των εργαζομένων και μέσο για την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης.
Τα συνδικάτα έχουν ταχθεί από την πρώτη στιγμή υπέρ του καθολικού δημόσιου και δωρεάν εμβολιασμού. Οι κυβερνητικές παλινωδίες, το ξεχείλωμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις ανάγκες των τουριστικών ομίλων, η αντιεπιστημονική παραφιλολογία εκ μέρους της ίδιας της κυβέρνησης και η μετατροπή μιας επιστημονικής κατάκτησης όπως είναι το εμβόλιο σε προϊόν συναλλαγής και εξαγοράς, είναι οι αιτίες για τους φόβους και τις επιφυλάξεις όσων δεν είναι αρνητές και ανορθολογιστές, ενώ ζήτησε καμία αναστολή σύμβασης καμία απόλυση, καμία πειθαρχική δίωξη, ειδικά των υγειονομικών και εκπαιδευτικών”. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος