ertnews.gr

Στο Κιλελέρ την Κυριακή οι αγρότες της Καρδίτσας-Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη στη ΔΕΗ

17/03 12:28
Στο Κιλελέρ την Κυριακή οι αγρότες της Καρδίτσας-Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη στη ΔΕΗ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, με τον πρόεδρο κ. Κώστα Τζέλλα να απευθύνει κάλεσμα προς τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να παραστούν στο Κιλελέρ την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να τιμήσουν την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών, και ταυτόχρονα να διαμαρτυρηθούν για την αγροτική πολιτική που ασκείται σε σχέση με το υψηλό κόστος παραγωγής, την ίδια ώρα που οι τιμές των προϊόντων είναι χαμηλές.

Η κυβέρνηση, όπως είπε, θα πρέπει να δώσει άμεση λύση στα συγκεκριμένα ζητήματα, αλλιώς θα βρει τους αγρότες μπροστά της.

Παράλληλα η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, που εφαρμόζεται από φέτος, και για την οποία οι αγρότες ακόμη δεν γνωρίζουν ακριβώς τι περιέχει, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα των περισσότερων αγροτών και κτηνοτρόφων, όπως τόνισε ο κ. Τζέλλας, καλώντας “τους αγρότες, μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους, τις Ομοσπονδίες και την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, προκειμένου να επιβιώσουμε, και να μην περάσει η καλλιέργεια στα χέρια λίγων“.

Να σημειωθεί ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Καρδίτσας δίνουν ραντεβού στις 11 το πρωί της Κυριακής στην Ιτέα, προκειμένου όλοι μαζί να αναχωρήσουν για το Κιλελέρ με αγροτικά αυτοκίνητα και με επιβατικά.

Παράλληλα, την Τρίτη, στις 10 το πρωί οι αγρότες θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα της ΔΕΗ για την τιμή του αγροτικού ρεύματος, αλλά και διεκδικώντας να αποκατασταθούν οι ζημιές στα αγροτικά αντλιοστάσια, προκειμένου η άρδευση να διεξαχθεί ομαλά ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι στις 6 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν εκλογές για νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version