Σποράδες: Πρόταση Δημάρχων για εξυπηρέτηση επιβατών αεροδρομίου Σκιάθου με τουριστικό σκάφος

Να δρομολογηθεί ένα τουριστικό σκάφος δυναμικότητας 350 ατόμων και με επιδότηση το πολύ 150.000 ευρώ για την εξυπηρέτηση των επιβατών του αεροδρομίου της Σκιάθου στη μετακίνησή τους προς τα άλλα νησιά, προτείνουν οι δήμαρχοι Σκοπέλου και Αλοννήσου, που συναντήθηκαν χθες στο Ξενία Σκοπέλου μαζί και με εκπροσώπους φορέων του τουρισμού των δύο νησιών.

Όπως τόνισαν όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει, ώστε οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που εξυπηρετούν τις Βόρειες Σποράδες και που φέτες είναι αρκετές σε αριθμό, να τροποποιήσουν τα δρομολόγια τους, έχουν πέσει στο κενό και τα δρομολόγια παραμένουν ως έχουν.  Έτσι δεν εξυπηρετούνται ειδικά οι επιβάτες που φθάνουν στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, ειδικά τις απογευματινές και βραδινές ώρες. “Οι Αγγλικές εταιρείες που συνήθως έχουν αυτά τα δρομολόγια αδυνατούν να τα αλλάξουν. Εάν από τις επτά ημέρες που έρχονται οι Άγγλοι για παράδειγμα να κάνουν τις διακοπές τους στη Σκόπελο η την Αλόννησο χάνουν μία μέρα για να μείνουν στη Σκιάθο, που πολύ πιθανό το καλοκαίρι να μην υπάρχει καν δωμάτιο, τότε τα άλλα δύο νησιά χάνουν τουλάχιστον το 15% του εισοδήματος που θα είχαν από αυτούς τους τουρίστες”, εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο δήμαρχος Σκοπέλου, Σταμάτης Περίσσης.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης εκτίμησε, ότι ταλαιπωρούνται 100-250 άτομα, κάθε μέρα, ψάχνοντας καταλύματα στη Σκιάθο να κοιμηθούν, ενώ ο τελικός προορισμός τους είναι η Σκόπελος και η Αλόννησος. Τόνισε, ότι θα πρέπει εντός των επομένων λίγων ημερών το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας που γνωρίζει το πρόβλημα, να απαντήσει στην πρόταση για τη δρομολόγηση του τουριστικού σκάφους, που θα κάνει το δρομολόγιο Σκιάθος-Αλόννησος κάθε βράδυ και Αλόννησος Σκιάθος κάθε πρωί, με μία επιδότηση γραμμής άπαξ, 135000-150.000 ευρώ. “Το ποσό είναι αμελητέο για το υπουργείο αλλά θα δοθεί λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, που αποτελεί δυσφήμηση για τα νησιά μας. Έχουμε δεσμευτεί στους τουριστικούς πράκτορες, ότι θα λύσουμε το θέμα, διαφορετικά θα σταματήσουν οι πτήσεις, γεγονός απαράδεκτο”, τόνισε ο κ. Βαφίνης. Και άμεσα να απαντήσει θετικά το υπουργείο θα απαιτηθεί χρονικό διάστημα, τουλάχιστον ενός μήνα για να δρομολογηθεί σκάφος, ενώ υπάρχουν σχετικές εταιρείες που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος