Σκόπελος: Ένα μουσικό ντοκιμαντέρ για το ρεμπέτικο τραγούδι

Ακρογιαλιές Δειλινά. Ένα παλιό και ερειπωμένο κτίριο, όπου παλιά στεγάζονταν τα «Δειλινά» (μία από τις πρώτες ταβέρνες με ζωντανή μουσική στη Σκόπελο), γίνεται ο άξονας της ταινίας. Εκεί πρωτόπαιξαν γνωστοί μουσικοί, συνεχιστές του ρεμπέτικου, όπως ο Γιώργος Ξηντάρης, ο Κώστας Καλαφάτης, ο Παύλος Βασιλείου, κ.α.

Σκόπελος: Ένα μουσικό ντοκιμαντέρ για το ρεμπέτικο τραγούδιΓνωρίζοντάς τους και περνώντας χρόνο μαζί τους, καταλαβαίνουμε πως η ιστορία συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ξετυλίγεται μπροστά μας η μουσική εξέλιξη του νησιού που το χαρακτήρισε σαν ρεμπετονήσι.

Θα μάθουμε μέσα από τα λόγια των μουσικών της Σκοπέλου, αλλά και καθημερινών ανθρώπων της, την ιστορία του νησιού και την αφομοίωση της κουλτούρας του ρεμπέτικου από τους νησιώτες. Θα ακούσουμε πολύ γνωστά αλλά και σπάνια τραγούδια και θα ταξιδέψουμε στη μαγεία και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής.

Το ντοκιμαντέρ είναι σε σκηνοθεσία, Τάκη Βούζα, σενάριο Αθηνάς Πούλιου, φωτογραφία Λευτέρη Πούλιου, μοντάζ Τίνας Κολοβού, ήχος Ντίνου Σάμπαλη, επεξεργασία εικόνας Κωνσταντίνου Κρητικού, οργάνωση παραγωγής, Κατερίνας Πούλιου και εκτέλεση παραγωγής ΑΙΓΙΣ.

Το ντοκιμαντέρ «Ακρογιαλιές Δειλινά» είναι ένα no budget εγχείρημα, του οποίου η δημιουργία ξεκίνησε πριν έξι χρόνια και έχει ολοκληρώσει ήδη τα γυρίσματά του. Αυτόν τον καιρό βρίσκεται στη διαδικασία του post-production με στόχο να ολοκληρωθεί και να ξεκινήσει το ταξίδι του σε φεστιβάλ και κινηματογραφικές αίθουσες, μέσα στο 2022.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος