Σημαντική δράση του Π.Θ. στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας

Για την Εύβοια αναχώρησε χθες η δεύτερη αποστολή εθελοντών φοιτητών και καθηγητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για στηρίξει δράσεις συμβουλευτικής υποστήριξης και εκπαιδευτικές δράσεις στις πυρόπληκτες οικογένειες και τα παιδιά τους.

Θα υπάρξει και τρίτη αποστολή, ενώ σχεδιάζεται ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς με εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και στήνεται και μία βάση δεδομένων για την διαχείριση της βοήθειας, που έχει συγκεντρωθεί σε αποθήκες.

Στην πρώτη αποστολή συμμετείχαν 29 άτομα, καθώς πέρα από τις προαναφερόμενες δράσεις έγινε και διανομή της βοήθειας, ενώ χθες αναχώρησαν έξι εθελοντές και την επόμενη εβδομάδα θα αναχωρήσει ακόμη μια ομάδα.

Την πρωτοβουλία ανέλαβαν τα παιδαγωγικά τμήματα με κύριο συντονιστή την Χριστίνα Ρούση, επίκουρη καθηγήτρια εκπαιδευτικής ψυχολογίας στο Π.Θ. «Οι φοιτητές μας έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και αγκάλιασαν το πρόγραμμα και θέλουν να συνεχίσουν. Οι ανάγκες είναι άμεσες αλλά και μεσοπρόθεσμες. Θα πρέπει οι οικογένειες αυτές να  μπορέσουν να σταθούν στα  πόδια τους ειδικά οι πιο οικονομικά αδύνατες. Χρειάζονται και βοήθεια αλλά και το  πανεπιστήμιο με τις ερευνητικές του ομάδες. Θα οργανωθούν και άλλες αποστολές φοιτητών, υπάρχει ένα συνεχιζόμενο ενδιαφέρον» επισήμανε η αντιπρύτανης του Π.Θ. Ιωάννα Λαλιώτου.

Σημαντική δράση του Π.Θ. στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας

Στους εθελοντές φοιτητές και καθηγητές παρέχεται δωρεάν στέγη και διατροφή από την Ομοσπονδία ΑΡΓΩ που παρέχει μαζί με άλλα κλιμάκια και αυτή, ψυχοικοινωνική υποστήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές σε όλη την Εύβοια.

Στην τρίτη αποστολή την ερχόμενη εβδομάδα επικεφαλής θα είναι ο καθηγητής του Π.Θ. κ. Μπλάνας που θα διερευνήσει την εκπόνηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων. «Η συμμετοχή των παιδιών είναι πολύ μεγάλη και οι δράσεις αυτές γίνονται το όχημα να μας πλησιάσουν και οι γονείς και να μιλήσουν μαζί μας. Υπάρχει ένας πόνος μια απώλεια που πρέπει να  διαχειριστούν και να σχεδιαστεί μαζί με αυτούς ένα μέλλον», επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, η κ. Ρούση.  Ανέφερε επιπλέον ότι το Π.Θ. σχεδιάζει επιμορφωτικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς με εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση. Παράλληλα στήνεται ένα πληροφοριακό σύστημα, μια πιλοτική εφαρμογή για τη διαχείριση των αποθεμάτων σε τρόφιμα και άλλα είδη, που βρίσκονται στις αποθήκες πλέον, για να γίνει ορθολογική διαχείριση και αξιοποίησή τους καθ’ όλη της διάρκεια της χρονιάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος