Ρήγας Φεραίος: Ξεκίνησαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια με μαθητές

Ξεκίνησαν  τα Εβδομαδιαία εκπαιδευτικά σεμινάρια για όλους τους Δημότες που  διοργανώνουν οι Κοινωνικές δομές του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Σήμερα, Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022, εκπαιδευτές ήταν τα μέλη της Ελληνικής ομάδας διάσωσης και εκπαιδευόμενοι οι μαθητές του Λυκείου Βελεστίνου.

Εκπαιδευτές και εθελοντές νέα παιδιά μαζί με τους μαθητές  έδωσαν το καλύτερο μήνυμα σήμερα προσφοράς και ελπίδας.Η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, κα. Αντωνία Χασιώτη, αναφέρει σχετικά: «Ευχαριστούμε τους  Όλγα Ραφαηλίδου, Πρίντζου Ελενα, Γερογιάννη Μαριάννα και τη Φασούλα Γεωργία,  μέλη – εκπαιδευτές της Ελληνικής ομάδας διάσωσης που έκαναν τη σημερινή παρουσίαση με ευχάριστο τρόπο προσεγγίζοντας τους μαθητές και προτρέποντας τους να συμμετέχουν στην πρακτική εκπαίδευση.

Ρήγας Φεραίος: Ξεκίνησαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια με μαθητές

Ευχαριστούμε την διευθύντρια του Λυκείου, Μαρία Μπούρα και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου που δέχτηκαν να συμμετέχουν και βοήθησαν στο να γίνει με επιτυχία το παραπάνω εγχείρημα. Επενδύουμε και πιστεύουμε στους νέους μας. Αυτοί μας οδηγούν σε μια νέα πραγματικότητα.

Πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση είναι απαραίτητη διαδικασία για να προσεγγίσουμε τον  νέο εθελοντή, να κατανοήσει την έννοια του εθελοντισμού, να γνωρίσει τη φιλοσοφία, τους σκοπούς και το έργο της   και το σημαντικότερο να αλληλοεπιδράσει με τα υπόλοιπα μέλη σε ένα κλίμα επικοινωνίας, αλληλεγγύης, σεβασμού και αποδοχής.

Ρήγας Φεραίος: Ξεκίνησαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια με μαθητές

Για το σκοπό αυτό θα  διοργανώνουμε συχνά όλο το χρόνο σεμινάρια εκπαίδευσης των νέων εθελοντών τα οποία βασίζονται στις αρχές της βιωματικής, μη τυπικής μάθησης».

Όσοι δημότες ενδιαφέρονται μπορούν να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση ΚΑΡΠΑ την Παρασκευή  1/4/2022 και ώρα 16.00 -21.00. Η εκπαίδευση θα γίνει στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του Λυκείου Βελεστίνου. Είναι απαραίτητα πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test ή νόσησης.

Πληροφορίες- εγγραφές  : 2425023794 (Βοήθεια στο σπίτι ).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος