ertnews.gr

Πήρε φωτιά το εργοστάσιο της ΕΨΑ – Απεγκλωβισμός τραυματιών

Στο πλαίσιο άσκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου
21/11 15:29
Πήρε φωτιά το εργοστάσιο της ΕΨΑ – Απεγκλωβισμός τραυματιών

Στον απεγκλωβισμό δύο εργαζομένων, του ενός με εγκαύματα και του δευτέρου με απώλεια αισθήσεων προχώρησαν οι πυροσβέστες, στο εργοστάσιο της ΕΨΑ στην Αγριά όπου ξέσπασε φωτιά. Αυτό αποτελεί σενάριο άσκησης  προσομοίωσης αντιμετώπισης συμβάντων μετά από πυρκαγιά, που έγινε σήμερα το πρωί σε αποθηκευτικούς χώρους του εργοστασίου.

Πήρε φωτιά το εργοστάσιο της ΕΨΑ – Απεγκλωβισμός τραυματιών
Σύμφωνα με το σενάριο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου ενημερώθηκε για πυρκαγιά μεγάλης έκτασης και έντασης σε αποθήκη και μπουκάλια «PET», που εκλύουν μεγάλη ποσότητα τοξικών αερίων, ενώ υπάρχουν δύο εργαζόμενοι εγκλωβισμένοι στο χώρο που ξέσπασε. Δίπλα από τον χώρο της αποθήκης υπήρχαν δεξαμενές διοξειδίου του άνθρακα που προστατεύτηκαν, γιατί σε ενδεχόμενη διαρροή μπορούν να προκληθούν εγκαύματα όταν έρθουν σε επαφή με το δέρμα.


Οι πυροσβέστες έκαναν ταυτόχρονη επέμβαση για κατάσβεση της πυρκαγιάς, απομάκρυνση των εργαζομένων από τον χώρο της αποθήκης και ψύξη των δεξαμενών εξωτερικά για να αποφευχθεί η επέκταση της πυρκαγιάς με φαινόμενο ντόμινο.

Τέλος, ενεργοποιήθηκε και ομάδα πυροπροστασίας της Βιομηχανίας, που απομάκρυνε έναν εργαζόμενο από τον χώρο της αποθήκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version