Παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού αρδευτικών δικτύων άνω των 30 χλμ στον Δήμο Μουζακίου

Εξελίσσεται πλήρως ο σχεδιασμός της Διοίκησης του Δήμου Μουζακίου για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων στον κάμπο και στα ορεινά, παράλληλα με την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών που είχε προκαλέσει τον Σεπτέμβριο του 2020 ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός».

Ειδικά την τελευταία διετία, εκτελέστηκαν και συνεχίζουν να υλοποιούνται με ίδιους πόρους, πλήθος τεχνικών παρεμβάσεων υπογειοποίησης ειδικών πλαστικών σωλήνων άρδευσης στα αγροκτήματα των Τοπικών Κοινοτήτων.

Παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού αρδευτικών δικτύων άνω των 30 χλμ στον Δήμο Μουζακίου

Επιπλέον,  στο τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία παραλαβής μελετών έργων ύψους 15 εκατ. ευρώ για αποκαταστάσεις και νέες κατασκευές σε συνολικό μήκος άνω των 35 χλμ αρδευτικών δικτύων στο Δήμο.  

Στόχοι και των νέων παρεμβάσεων είναι:

  • Να αντικατασταθούν και να εκσυγχρονιστούν τα τμήματα και τα συνοδά αυτών έργα που καταστράφηκαν από την πλημμύρα του «Ιανού».
  • Να αναβαθμιστούν ουσιαστικά η παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους αγρότες.
  • Να επιτευχθεί εξοικονόμηση ύδατος από την ελαχιστοποίηση των απωλειών στα δίκτυα.

Υπογραμμίζεται ότι μέχρι τώρα ολοκληρώθηκαν τεχνικές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις ειδικών πλαστικών σωλήνων άρδευσης σε συνολικό μήκος άνω των 30 χιλιομέτρων στο Δήμο.

Ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης, με τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής και Κτηνοτροφικής Επιχειρηματικότητας κ. Γιώργο Παπακώστα, το δημοτικό σύμβουλο κ. Χρήστο – Μάριο Πολυμερόπουλο και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μαυρομματίου κ. Γιώργο Νάσιο, επισκέφθηκαν σημεία τεχνικών παρεμβάσεων στο αρδευτικό δίκτυο διαπιστώνοντας τη γρήγορη πρόοδό τους. Ενώ, το προηγούμενο διάστημα, ο Δήμαρχος, αλλά και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος έχουν πραγματοποιήσει αυτοψίες σε περιοχές όπου γίνονται εργασίες, συζητούν με τους εργολάβους την πορεία τους ώστε να αντιμετωπίζονται τα όποια ζητήματα προκύπτουν και δίνουν οδηγίες για κάθε σχετική ενέργεια.

Παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού αρδευτικών δικτύων άνω των 30 χλμ στον Δήμο Μουζακίου

Σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης επισήμανε: «Η αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών του Δήμου προς τους αγρότες μας είναι βασικός στόχος του αναπτυξιακού προγράμματος της Δημοτικής Διοίκησής μας από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της. Τα έργα αποκατάστασης των ζημιών του «Ιανού» και της υπογειοποίησης των αρδευτικών δικτύων που εκτελέστηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο στα πεδινά, όσο και στην ορεινή ζώνη, αποτελούν κυρίαρχη επιδίωξή μας. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που όλοι οι καλλιεργητές είναι στα χωράφια και εργάζονται για τη φετινή σοδειά. Τέτοιες παρεμβάσεις πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνονται συνεχώς κι’ αυτό πράττουμε ως Δημοτική αρχή δημιουργώντας ισχυρό υπόβαθρο για να αναπτυχθεί ο αγροτικός τομέας στον τόπο. (…)».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος