Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία- Επίσκεψη Ζ. Μακρή στο 1ο ειδικό δημοτικό σχολείο Βόλου

Η υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφτηκε το 1ο ειδικό δημοτικό σχολείο Βόλου “Οι Κένταυροι”, μίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς, δέχτηκε με συγκίνηση μια ζωγραφιά που της αφιέρωσαν και έστειλε το δικό της μήνυμα ευαισθητοποίησης για την 3η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

 “Μια ημέρα που διεκδικεί ευρεία προσωπική, κοινωνική και πολιτική δέσμευση στην προάσπιση, κατοχύρωση και θεσμοθέτηση των δικαιωμάτων, που προτάσσουν τα άτομα με αναπηρία αλλά και όλοι εμείς που πιστεύουμε ότι τα εμπόδια μπορούν να γίνουν προκλήσεις, οι δυσκολίες δύναμη, ο αγώνας συλλογική υπόθεση μακριά από στερεότυπα και προκαταλήψεις.
Ενώνουμε τις προσπάθειες και το όραμά μας για μια ανοιχτή κοινωνία, εντατικοποιούμε την μέριμνα μας, για να κάνουμε πραγματικότητα τη διευκόλυνση της ανεμπόδιστης συμμετοχής, για τα άτομα με αναπηρία, σε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής.
Είμαστε συνοδοιπόροι, σε μια διαδρομή που ξεκινά από τα πρώτα σχολικά χρόνια. Μαζί θα εργαστούμε για τη συμπερίληψη και την προσβασιμότητα του εκπαιδευτικού υλικού για μια ποιοτική εκπαίδευση, θα αναδείξουμε και θα επιλύσουμε ζητήματα συνεκπαίδευσης και ίσων ευκαιριών των μαθητών με αναπηρία στο σχολικό περιβάλλον, καθώς η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η διάχυση καλών πρακτικών, που αφορούν την εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία, είναι η απαραίτητη και απαράβατη συνθήκη, προκειμένου να εξαλειφθούν φαινόμενα διακρίσεων και αποκλεισμού.
Και είμαι σίγουρη ότι η καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία μπορεί να αποκτήσει άλλη ποιότητα, ευκολία και ουσία, όταν αρθούν οι περιορισμοί στην προσβασιμότητα, όταν ενισχυθούν οι υποδομές, όταν αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις και αναδειχθούν τα πολλαπλά οφέλη από τη γόνιμη αλληλεπίδραση και την ισότιμη συμμετοχή των συνανθρώπων μας με αναπηρία στον κοινωνικό ιστό.
Τιμούμε την 3η Δεκεμβρίου και κάθε συνάνθρωπό μας με αναπηρία, οικοδομούμε την επόμενη ημέρα πάνω στα ακλόνητα θεμέλια του σεβασμού των δικαιωμάτων, της διαφορετικότητας, της κατανόησης, της κοινωνικής συμμετοχής και ευθύνης, της ευαισθητοποίησης, της αλληλεγγύης.
Και μέσα από το προσωπικό μας παράδειγμα, καθένας από το πεδίο ευθύνης, δραστηριότητας και προσφοράς του, γινόμαστε πρεσβευτές των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και προετοιμάζουμε τα παιδιά μας να εργαστούν για έναν δικαιότερο και πιο προσβάσιμο κόσμο για όλους”.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος