ertnews.gr

O Λ. Βατικιώτης μιλά για την Οκτωβριανή Επανάσταση (ήχος)

17/10 10:34
O Λ. Βατικιώτης μιλά για την Οκτωβριανή Επανάσταση (ήχος)

Το ερχόμενο Σάββατο 21 Οκτωβρίου πραγματοποιείται η δεύτερη εκδήλωση αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Ρωσική Επανάσταση που άλλαξε ριζικά τον κόσμο και που διοργανώνει η Ενωτική Αριστερή Συνεργασία Μαγνησίας με τίτλο: «1917 – η επανάσταση που άλλαξε τον κόσμο».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο Παπαστράτου τους Π.Θ. στην αίθουσα Μ στο ισόγειο,σ τις 7μ.μ., με ομιλητές τους Σεραφείμ Σεφεριάδη, αναπληρωτή καθηγητή Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Λεωνίδα Βατικιώτη, οικονομολόγο, ο οποίος διδάσκει σε πανεπιστήμιο της Κύπρου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο κ. Βατικιώτης επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η Ρωσική Επανάσταση άλλαξε ριζικά τον κόσμο, άσχετα αν η πορεία της ΕΣΣΔ δεν ήταν αυτή που είχαν φανταστεί και είχαν περιγράψει οι πρωταγωνιστές της Επανάστασης και το κόμμα των Μπολσεβίκων. Η εργατική δημοκρατία των Σοβιέτ έδωσε τη θέση της σε ένα αυταρχικό, γραφειοκρατικό και αντιδημοκρατικό καθεστώς με αποτέλεσμα την παλινόρθωση του καπιταλισμού στις αρχές του 1990.

Ο κ. Βατικιώτης εκτίμησε ότι απαιτείται μια παρόμοια επαναστατική διαδικασία για να ανατραπούν οι πολιτικές που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του καπιταλισμού που έχουν εξαθλιώσει τους πολίτες.

Όλη η συνέντευξη του κ. Βατικιώτη στην ΕΡΤ Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version