Ο ελάχιστος φωτισμός στους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως Δημητριάδος λόγω ενεγειακής κρίσης

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος  εκτιμώντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω της  ενεργειακής κρίσης, προχωρά, με απόφαση του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, σε μία συμβολική κίνηση.

Συγκεκριμένα, οι Εφημέριοι και Εκκλησιαστικοί Επίτροποι καλούνται, από σήμερα να μην κάνουν χρήση όλων των πολυελαίων και προβολέων που υπάρχουν στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά να μειωθεί κατά το δυνατόν ο φωτισμός, στον βαθμό που είναι απαραίτητος για την ανάγνωση και τα τελούμενα κατά τις ιερές Ακολουθίες και την Θεία Λειτουργία.

Με τον τρόπο αυτό, η τοπική Εκκλησία δίνει ένα μήνυμα ότι υπάρχει λελογισμένη κατανάλωση ενέργειας, η οποία εκτός από το ευεργετικό αποτέλεσμα που θα έχει στην παρούσα έκτακτη και δύσκολη συγκυρία, συμβάλλει και στην προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο επιβαρύνεται από τους τρόπους παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας. Από την απαγόρευση αυτή εξαιρούνται η τέλεση των Μυστηρίων του Γάμου και της Βάπτισης, προς αποφυγή διαμαρτυριών και παρεξηγήσεων, καθώς οι Ακολουθίες της πανηγύρεως του Ιερού Ναού ή της Μονής. Επίσης, επιτρέπεται ο αναγκαίος φωτισμός τις βραδινές ώρες για λόγους ασφαλείας.

Τα προαναφερόμενα περιλαμβάνονται σε Εγκύκλιο Σημείωμα του Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου προς τους Εφημερίους της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, το οποίο έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος