Μόνιμη λύση για την μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής ζητούν οι πυροσβέστες

Το θυμό και την απογοήτευσή τους εκφράζουν οι πυροσβέστες που υπηρετούν στην Π.Υ. Βόλου για το γεγονός ότι ο αρμοδιος υπουργός αντιμετωπίζει θετικά, όπως και άλλοι παράγοντες την μετεγκατάσταση στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπως πρότεινε ο δήμος του Βόλου.

Τονίζουν ότι η μετεγκατάσταση πρέπει να είναι μόνιμη σε κτίριο, που θα ανεγερθεί σε οικόπεδο που παραχώρησε ο δήμος εδώ και χρόνια και τονίζουν ότι το μόνο που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό είναι η μετεγκατάσταση μόνο των διοικητικών υπηρεσιών. Χθες έστειλαν σχετική επιστολή στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη. Επιπλέον ο κ. Κουφογεώργος, πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μαγνησίας, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ανέφερε ότι πληροφορήθηκε τη σύσταση επιτροπής για τη διερέυνηση της πρότασης του δημάρχου Βόλου. “Η ίδι πρόταση είχε γίνει και πριν κάποια χρόνια επί διοίκησης Χαρ. Πόζογλου στην Π.Υ. Βόλου και τότε είχε αποφασιστεί ότι ο χώρος δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις”.

“Η επιστολή

Κύριε Υπουργέ

          Με έκπληξη ακούμε τις τελευταίες ημέρες σε δηλώσεις του Δημάρχου Βόλου που αναφέρει ότι σε συνάντηση που είχε μαζί σας στο Υπουργείο, παρουσία και του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ευάγγελου Τουρνά σας έθεσε το θέμα της μετεγκατάστασης της Π.Υ. Βόλου σε χώρο του Πανθεσσαλικού σταδίου. Επίσης ο Δήμαρχος δήλωσε ότι η προοπτική αυτή αντιμετωπίστηκε θετικά από εσάς και από άλλους Υπηρεσιακούς παράγοντες.

          Στο άκουσμα αυτών των δηλώσεων είναι λογικό να έχει επέλθει μεγάλη αναστάτωση, θυμός και απογοήτευση σε όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν στην Π.Υ. Βόλου. Διότι ως Δ.Σ. αυτό που γνωρίζαμε και μεταφέραμε στους συναδέλφους ήταν η προσπάθεια της νέας Διοίκησης της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Μαγνησίας να μισθώσει κατάλληλο χώρο όπου θα μεταφέρονταν μόνο οι διοικητικές υπηρεσίες της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Μαγνησίας, ώστε να γίνει αποσυμφόρηση του κτιρίου της Π.Υ. Βόλου. Μάλιστα δηλώσαμε ότι θα είμαστε αρωγοί και θα βοηθήσουμε ως Δ.Σ. για το σκοπό αυτό.

          Η Ένωσή μας διαχρονικά, έχει ως πρωταρχικό αίτημά της να κατασκευαστεί από την αρχή ένα νέο σύγχρονο Πυρ/κό μέγαρο στο οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί εδώ και 10ετίας περίπου από τον Δήμο Βόλου για τον λόγο αυτό, αντάξιο τις ιστορίας και της προσφοράς της Π.Υ. Βόλου στην κοινωνία.

          Την παραπάνω πρόταση είχαμε μεταφέρει και σε εσάς κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας στην Π.Υ. Βόλου στις 22/11/2022 παρουσία του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό κ. Χ. Τριαντόπουλο & του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Παπαγεωργίου. Μάλιστα τότε μας είχατε απαντήσει ότι ο φάκελος για την κατασκευή της νέας Υπηρεσίας είναι πλήρης και ότι τα κονδύλια υπάρχουν. Ο λόγος όμως που δεν μπορούσε να προχωρήσει η διαδικασία σύμφωνα με τα λεγόμενά σας ήταν ότι στο ίδιο πρόγραμμα υπήρχαν μη πλήρεις φάκελοι για την κατασκευή άλλων δύο Πυρ/κών Υπηρεσιών. Πρόβλημα που μας διαβεβαιώσατε ότι τελικά θα το παρακάμψετε. Όλοι είχαμε μείνει στα λεγόμενά σας.

          Επειδή πιστεύομε ότι γνωρίζεται την παροιμία που λέει ο σοφός λαός μας ΄΄ουδέν μονιμότερο του προσωρινού΄΄, σας γνωρίζουμε ότι:

·       Η πρόταση για την μετεγκατάσταση της Π.Υ. Βόλου σε χώρο του Πανθεσσαλικού σταδίου δεν είναι καινούργια είχε γίνει και παλαιότερα (πριν 5ετίας περίπου), από την ίδια Δημοτική αρχή, απορρίφθηκε όμως την επιτροπή που είχε συσταθεί από το Αρχηγείο Πυρ/κου Σώματος  διότι δεν υπήρχαν οι κατάλληλοι χώροι για την στέγαση της Υπηρεσίας, που να πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας και αξιοπρεπούς διαβίωσης των συναδέλφων καθώς και να εξυπηρετούν τις λειτουργικές απαιτήσεις του δύσκολου έργου μας. Τώρα πως θα βρεθούνε;

·       Δεν θα δεχθούμε να γίνουμε συμμέτοχοι σε πρόχειρες προτάσεις, να φύγουμε από ένα κακό κτίριο (ναι, το παραδεχόμαστε όλοι) στο οποίο είμαστε ιδιοκτήτες και να πάμε φιλοξενούμενοι σε ένα κτίριο το οποίο αντί να μας λύσει θα μας δημιουργήσει επιπλέων προβλήματα.

·       Δεν θέλουμε να είμαστε αρωγοί σε προσωρινές προεκλογικές λύσεις που ΄΄πουλάνε΄΄ και δεν φέρνουν αποτέλεσμα αλλά αντίθετα επιδεινώνουν το πρόβλημα.

·        Η θέση μας είναι μία. Κατασκευή εξ αρχής ενός νέου σύγχρονου Πυρ/κού μεγάρου.

Για όλα τα παραπάνω σας ζητάμε να μην βιαστείτε να λάβετε κάποια απόφαση και όσο το δυνατόν συντομότερα όπως ορίσετε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσής μας ώστε κατ’ ιδίαν να σας μεταφέρουμε τις θέσεις μας και τους προβληματισμούς μας.

Τέλος σας δηλώνουμε ότι η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μαγνησίας, ως ο μόνος συνδικαλιστικός φορέας του Νομού, αγωνίζεται καθημερινά και προσπαθεί πάντα με τεκμηριωμένες προτάσεις να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια και το κύρος του εργασιακού μας χώρου, με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των συνάδελφων και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

          Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευελπιστούμε στην θετική ανταπόκρισή σας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος