Μαγνησία: Μηδενική η ζήτηση για ταξίδια στο εξωτερικό τα Χριστούγεννα

Πτώση στο τζίρο τους της τάξης του 80% αντιμετωπίζουν τα τουριστικά γραφεία στη Μαγνησία μετά σχεδόν δύο χρόνια “μάχης” με την πανδημία, ενώ για την Χριστουγεννιάτικη περίοδο η κίνηση είναι μηδενική.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων η τουριστική πράκτορας και πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Θέκλα Καμένου, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου.

“Δεν υπάρχει γραφείο στη Μαγνησία που ο τζίρος του να μην έχει πέσει κατά 70-80%. Πέρυσι είχαμε και τις επιστρεπτέες προκαταβολές και αναβολή σε κάποιες πληρωμές, φέτος τίποτε”. Τόνισε ότι οι υποχρεώσεις του τουριστικών πρακτορείων τρέχουν και τόνισε ότι τρομάζει κάθε μέρα με αυτά που ακούει και ξέρει ότι στο τέλος του Δεκεμβρίου η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη. “Στο Βόλο ακόμη δεν έκλεισαν τουριστικά γραφεία, καθώς πρόκειται για  μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που δίνουν τεράστιο αγώνα να επιβιώσουν”.

Η πανδημία ανέφερε, “μας χτύπησε από τον Φεβρουάριο του 2020 και από τότε μόνο η καλοκαιρινή περίοδος του 2021 για δύο το πολύ μήνες, μας έδωσε μια μικρή ανάσα. Και ποιος να ταξιδέψει, όταν για παράδειγμα ένας παραδοσιακός προορισμός που είναι η Αυστρία είναι κλειστή ενώ στην Ολλανδία τα πάντα κλείνουν από τις 8 μ.μ. Ο κόσμος είναι αβέβαιος και δεν ξεκινά να ταξιδέψει με όλους αυτούς του περιορισμούς”.

Επιπλέον ανέφερε ότι κανονικά λειτουργούν και υποδέχονται τουρίστες η Ισπανία και η Πορτογαλία, που έχουν υψηλότατα ποσοστά εμβολιασμών, αν και δεν πρόκειται για προορισμούς, που δέχονται πολλούς επισκέπτες αυτή την περίοδο. Ειδικότερα τόνισε ότι το καλοκαίρι “θα το βρούμε μπροστά μας το θέμα των εμβολιασμών. Αν δεν έχουμε υψηλή εμβολιαστική κάλυψη ως χώρα, δεν θα έχουμε και επισκέπτες” τόνισε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος