Μαγνησία: Ικανοποίηση αγροτών από τα αποτελέσματα του αγώνα τους

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, χαιρετίζει τους αγρότες του Πηλίου που είδαν να πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους το «αποτέλεσμα του 6μηνου αγώνα τους». Επιπλέον τονίζει ότι ο αγώνας δεν σταματά, καθώς τα προβλήματα δεν έχουν επιλυθεί και ότι οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Μαγνησίας θα συμμετέχουν στην νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Απριλίου και ώρα 8μμ στο Κτήμα ΝΕΦΕΛΗ στην Αγιά, με αιτήματα

Μαγνησία: Ικανοποίηση αγροτών από τα αποτελέσματα του αγώνα τους
Από την κινητοποίηση στο δήμο Ζαγοράς

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Μαγνησίας θα συμμετέχουν στην νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Απριλίου και ώρα 8μμ στο Κτήμα ΝΕΦΕΛΗ στην Αγιά, με αιτήματα:
• Να ενταχθούν τα Κεράσια στην κάλυψη χαμένου εισοδήματος όπως είχε δεσμευτεί το Κυβερνητικό Κλιμάκιο υπό τους κ. Γεραπετρίτη και κ. Γεωργαντά πριν 2 μήνες. Στα προϊόντα που στάλθηκαν για έγκριση στην Ε.Ε , δεν υπάρχει το Κεράσι παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού και υποσχέσεις βουλευτών της ΝΔ σε διάφορες περιοχές!
• Να δοθεί σε όλες τις περιοχές που καλλιεργούν Αμύγδαλα, η κάλυψη του χαμένου εισοδήματος.
• Το θέμα της συνδεδεμένης ενίσχυσης στα Μήλα και τους καρπούς με κέλυφος για μας δεν έχει τελειώσει. Χάνονται από τους αγρότες και τις τοπικές κοινωνίες των μηλοπαραγωγικών περιοχών πάνω από 200€/στρέμμα ως το 2027 επειδή η Κυβέρνηση άδικα και αυθαίρετα έκοψε την συνδεδεμένη ενίσχυση που είχε υποσχεθεί ένα χρόνο πριν ότι θα ίσχυε για τα μήλα.
• Άμεσα μέτρα μείωσης του υπέρογκου κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Αύξηση της επιστροφής ΕΦΚ των μόλις 76 εκ ευρώ που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων μας και στην συνάντηση με τον Πρωθυπουργό δόθηκε η υπόσχεση για ενέργειες και αύξηση του ποσού. Πλαφόν 7 λεπτά/Kwh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου Ρύπων. Επιδότηση των μέσων και εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος