Καταγγελία σχολικών καθαριστριών για τραυματισμό συναδέλφισσάς τους

Τον τραυματισμό σχολικής καθαρίστριας από πόρτα σχολείου, που έπεσε πάνω της καταγγέλλει το Σωματείο Καθαριστριών/των του Νομού Μαγνησίας. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή του, το περιστατικό συνέβη χθες και «επιβεβαίωσε τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας μέσα σε σχολεία καθώς συναδέλφισσά μας, σχολική καθαρίστρια έπαθε ατύχημα την ώρα που πήγε στο σχολείο και άνοιξε την πόρτα δημοτικού σχολείου στο οποίο εργάζεται, με αποτέλεσμα η πόρτα να την καταπλακώσει».

Το Σωματείο εύχεται περαστικά στη συναδέλφισσα και τονίζει ότι οι καθαρίστριες στα σχολεία εργάζονται όλα αυτά τα χρόνια «ακόμη κι άρρωστες, χωρίς να δικαιούμαστε αναρρωτική άδεια και χωρίς ωράριο καλούμαστε  να εργαστούμε παίζοντας κορώνα-γράμματα τις ζωές μας, αφήνοντας μας απροστάτευτες, χωρίς κανένα μέσο ατομικής προστασίας, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Σε κάθε χώρο οι καθαρίστριες παλεύουμε με ελάχιστα μέσα και άτομα να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για την καθαριότητα των χώρων που εργαζόμαστε. Εν μέσω πανδημίας ζήσαμε και ζούμε πρωτόγνωρα πράγματα.

Η κυβέρνηση, ο Δήμος Βόλου και όλοι συνολικά οι αρμόδιοι, είναι υποχρεωμένοι να μας απαντήσουν στα σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν. Αντί να νομοθετούν και να υλοποιούν αντεργατικά μέτρα, να πάρουν εδώ και τώρα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων».

Ζητούν μεταξύ άλλων την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, χορήγηση αδειών όπως στους υπόλοιπους δημοτικούς υπαλλήλους, πρωινή και απογευματινή βάρδια καθαριστριών με 6,5 ώρες εργασία με προσωπικό με βάση τις πραγματικές ανάγκες που μας διασφαλίζει η εγκύκλιος για την πρόληψη κατά του κορονοϊού και με δεδομένο ότι όλοι οι χώροι πρέπει να απολυμαίνονται δύο φορές την ημέρα σε όλα τα σχολεία. Επίσης ζητούν να τους χορηγηθεί στολή εργασίας και κατάλληλα παπούτσια, γάντια μιας χρήσης, μάσκα προσώπου, μάσκα με φίλτρα και άνθρακα, γαλότσες, παπούτσια αντιολισθητικά, φόρμα εργασίας και φόρμα μιας χρήσης όπως αυτή των υγειονομικών και μέσα καθαρισμού απολύμανσης με ατμού και όχι τοξικά καθαριστικά.

Καταγγελία σχολικών καθαριστριών για τραυματισμό συναδέλφισσάς τους

Παράσταση διαμαρτυρίας

Στο μεταξύ νέα παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το Σωματείο Καθαριστριών-Καθαριστών Μαγνησίας, με αίτημα την επαναπρόσληψη των 31 εργαζόμενων, που έχουν βρεθεί στην ανεργία τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος