Καρδίτσα: Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Παρασκευής για την Υγεία

Τριάντα οχτώ φορείς, σύλλογοι και σωματεία συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για την υγεία το οποίο γίνεται με πρωτοβουλία της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Καρδίτσας την Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας ή σε περίπτωση βροχόπτωσης στο χώρο της δημοτικής αγοράς.

Σήμερα δόθηκε συνέντευξη τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας κλήθηκαν όλοι πολίτες του νομού να συμμετέχουν μαζικά με τα εξής αιτήματα:

• Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα υγείας, των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών
• Ένταξη των ιδιωτών γιατρών των απαραίτητων ειδικοτήτων στο δημόσιο σύστημα υγείας με αποδοχές των Ιατρών του ΕΣΥ – Αύξηση των αποδοχών όλων των υγειονομικών–Ένταξη στα Β.Α.Ε.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να καλυφθεί το σύνολο των κενών, αυξάνοντας δραστικά τις οργανικές θέσεις με βάση τις ανάγκες
• Να προσληφθούν ΤΩΡΑ, με έλεγχο των τυπικών προσόντων και κατεπείγουσες διαδικασίες, όλοι οι επιλαχόντες γιατροί
• Να επιστρέψουν όσοι συνάδελφοι είναι σε αναστολή εργασίας. Δεν περισσεύει κανείς
• Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
• Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας να ενισχυθεί με μόνιμες προσλήψεις και υποδομές
• Οι δομές Πρόνοιας να στηριχθούν με μαζικές προσλήψεις και αυξημένη κρατική χρηματοδότηση – Δημιουργία οργανισμών στις δομές πρόνοιας
• Οργανωμένο πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού με ευθύνη του κράτους και την απαραίτητη ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, φαρμακοεπαγρύπνηση και παρακολούθηση
• Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και τεστ για όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους
• Αραίωση παιδιών στα σχολεία – 15 παιδιά ανά τάξη – προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών – δωρεάν τεστ ε μαθητές και εκπαιδευτικούς με ευθύνη του ΕΟΔΥ
• Μέτρα προστασίας στις σχολές και στα μέσα μαζικής μεταφοράς
• Ενίσχυση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ σε δομές υγείας και υπηρεσίες

Καρδίτσα: Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Παρασκευής για την ΥγείαΟ Πρόεδρος της Ένωσης κ. Έκτορας Γάζος μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι “τα αιτήματα είναι συγκεκριμένα , γνωστά 1,5 χρόνο τώρα και θα συνεχίσουμε να τα διατρανώνουμε μέχρι να καταφέρουμε να επιτευχθούν για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Το συλλαλητήριο εκφράζει το πλαίσιο αιτημάτων, των εργαζομένων, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, των γυναικών, των ΑμεΑ, φορείς των οποίων συμμετείχαν και στη σύσκεψη που κάναμε και θα συμμετέχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο». Κάλεσε όλο το λαό της Καρδίτσας να ενισχύσει τις δικές του δυνάμεις, τα δικά του σωματεία, τους δικούς του φορείς, να βρεθεί στο δρόμο ώστε από κοινού να διεκδικηθεί τα πάγια «δυναμικά αιτήματά μας που μπορούν να σώσουν ζωές, και να μας δώσουν μια ζωή με υγεία και αξιοπρέπεια”.
Ο πρόεδρος του εργατικού Κέντρου κ. Γιώργος Καπράνας επεσήμανε ότι “ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά αγαθά είναι η υγεία, ένα κοινωνικό αγαθό που το κράτος οφείλει να παρέχει με όλα τα κατάλληλα μέσα και υποδομές στον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη. Δυστυχώς τα χρόνια της πανδημίας που βιώνουμε βλέπουμε μικρά χωριά να χάνονται από θανάτους και δυστυχώς βλέπουμε και νέους ανθρώπους να φεύγουνε γιατί αρνούνται τον εμβολιασμό. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Βλέπουμε και ένα σύστημα υγείας που χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και των νοσηλευτών δεν έχει καταρρεύσει ακόμα. Υιοθετούμε πλήρως το ψήφισμα και καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο”.
Ο Πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ κ. Αποστόλης Ταξιάρχης είπε ότι στόχος με το συλλαλητήριο είναι να προασπιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας. “Η υγεία αφορά όλους τους Έλληνες και δεν αφορά μόνο του υγειονομικούς. Μπορεί εκείνοι να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να αγωνίζονται μόνοι τους. Συνεπώς όσους αφορά το ζήτημα της υγείας, θα πρέπει να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο”.

Ερωτηθείς ο κ. Γάζος σχετικά με τη συμμετοχή μεν του δήμου Καρδίτσας στο συλλαλητήριο αλλά στο γεγονός ότι δεν υιοθετήθηκε αυτούσιο το ψήφισμα των φορέων στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και στη μη συζήτηση αυτού στο δημοτικό συμβούλιο Σοφάδων, είπε: “Θεωρούμε ως Ένωση, ότι όλοι οι δήμαρχοι υπεκφεύγουν είτε για να μη συζητηθεί το θέμα είτε για να συζητηθεί και να ψηφιστεί με άλλον τρόπο, με άλλα αιτήματα. Είναι σαφές ότι τα αιτήματα και η αιτία της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί διατυπώνονται από τους φορείς του νομού Καρδίτσας προς το νομό Καρδίτσας. Δυστυχώς δε θα έχουμε τη στήριξη από τις δημοτικές αρχές σε αυτή μας την προσπάθεια. Δε θα σταματήσουμε, ένα είναι το συλλαλητήριο στην Καρδίτσα, με ένα ψήφισμα, που αποφασίστηκε στην ευρεία σύσκεψη από 38 σωματεία και φορείς την προηγούμενη Παρασκευή. Δεν κάνουμε πίσω στα αιτήματά μας, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές, από το να υπάρχει υγεία για όλο το λαό, να διεκδικήσουμε τελικά τα αυτονόητα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος