Καρδίτσα: Η απάντηση των αγροτών προς την κυβέρνηση θα δοθεί στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων

Μετά την χθεσινή άκαρπη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των αγροτών της Καρδίτσας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, εκπρόσωποι του μπλόκου, που έχει στηθεί σε επαρχιακό δρόμο παράλληλα του κυκλικού κόμβου της Ε-65, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου από το συγκεκριμένο σημείο.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστας Τζέλλας είπε ότι οι απαντήσεις που δόθηκαν από πλευράς του υπουργείου στα θέματα που έθεσε η αντιπροσωπεία, και αφορούσαν κυρίως στο κόστος παραγωγής και στις τιμές των προϊόντων ήταν απογοητευτικές τόσο για τους αγρότες της Καρδίτσας όσο για τους αγροκτηνοτρόφους όλης της Ελλάδας. Φάνηκε από τη συνάντηση, είπε ο κ. Τζέλλας, “ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τον κέρδος των εκκοκκιστών, των μεγάλων εταιρειών, των “γαλατάδων”, και όχι για την επιβίωση των αγροκτηνοτρόφων”. Καταγγέλθηκε για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση για την παρουσία στο σημείο του μπλόκου ισχυρών δυνάμεων.
Καρδίτσα: Η απάντηση των αγροτών προς την κυβέρνηση θα δοθεί στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων
Η απάντηση των αγροκτηνοτρόφων θα δοθεί στις 8 του Γενάρη στη σύσκεψη της πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων στη Νίκαια Λάρισας, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. “Δε θα γίνουμε ούτε ζητιάνοι ούτε μετανάστες”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζέλλας. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι αγρότες με τρακτέρ θα συμμετέχουν σήμερα στις 6 το απόγευμα στην πικετοφορία, που οργανώνει στην κεντρική πλατεία το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων “ενάντια στον προϋπολογισμό, την ακρίβεια και τους πλειστηριασμούς“, όπως αναφέρουν οι ίδιοι. Αμέσως μετά στο σημείο του μπλόκου θα γίνει σύσκεψη αγροτών για να αποφασίσουν και άλλες κινήσεις. Σε κάθε περίπτωση θα παραμείνουν ως τη Δευτέρα στο μπλόκο, ημέρα κατά την οποία συνάδελφοί τους στα Φάρσαλα οργανώνουν κινητοποίηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος