Γιορτή για τους νοσηλευτές στο Αχιλλοπούλειο

Γιορτάστηκε σήμερα στο Νοσοκομείο του Βόλου η παγκόσμια ημέρα του νοσηλευτή, με αρτοκλασία στην είσοδο του νοσηλευτικού ιδρύματος, επί της οδού Πολυμέρη.

Το νοσηλευτικό προσωπικό συνεχάρη ο διοικητής Γ. Ντόκος, ενώ ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και διευθυντής του ΤΕΠ Ηλίας Καραμέτος, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική η εργασία του νοσηλευτή, που εν μέσω πανδημίας μαζί με τους γιατρούς κράτησαν το σύστημα υγείας όρθιο. Η Κατερίνα Χαρανά, Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου ευχήθηκε σε όλους τους νοσηλευτές και ζήτησε να συνεχίσουν να εργάζονται με το ίδιο ήθος, αποφασιστικότητα και επαγγελματισμό.

Στους συναδέλφους της, που νόσησαν και απεβίωσαν από κορονοϊό αναφέρθηκε η Ειρήνη Καρακασίλη, γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου. «Δεν είμαστε οι ήρωες του χθες, του κορονοϊού αλλά ήμασταν παντοτινοί ήρωες, σιωπηλοί, χωρίς να φαίνεται ίσως το έργο μας. Μπορεί τον τελευταίο καιρό να θεωρούν όλοι ότι γίναμε πιο διάσημοι, αλλά εμείς ήμασταν πάντα διάσημοι στους ασθενείς μας για αυτό που τους προσφέραμε».

Τόνισε ότι οι νοσηλευτές είναι η πλειοψηφία του έμψυχου δυναμικού σε ένα νοσοκομείο και κυρίως γυναίκες. «Η αναλογία στην Ελλάδα είναι 3,3 νοσηλευτών ανά 1000 κατοίκους όταν ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι στο 8,5 και με ηλικίες 35 έως 55 ετών, που δείχνει πόσες ελλείψεις υπάρχουν στην πλήρωση θέσεων όλα αυτά τα χρόνια». Δεν παρέλειψε τέλος να αναφερθεί στα προβλήματα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος