Για κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι συνταξιούχοι

Τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση την 1η  Οκτώβριου, Παγκόσμια Ημέρα των Συνταξιούχων, στην Πλατεία Ελευθερίας Βόλου, στις 10:30 πμ., που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας, αποφάσισαν σήμερα οι συνταξιούχοι ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Ν. Μαγνησίας.

Επιπλέον να δοθεί στο χώρο της συγκέντρωσης στις 11:00 π.μ. συνέντευξη τύπου σε τοπικά Μ.Μ.Ε. με θέμα “την κορυφαία συγκέντρωση του συνταξιουχικού κινήματος στην Αθήνα στις 8 του Οκτώβρη, στην οποία θα δώσουν δυναμικό παρόν και οι συνταξιούχοι του Βόλου”.

Για κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι συνταξιούχοι

Αυτά αποφάσισαν στη σημερινή τους γενική συνέλευση, όπου ο πρόεδρος του συλλόγου Γ. Ρούσσας, αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις “της σημερινής πραγματικότητας, που βιώνουν οι συνταξιούχοι από τις αντιλαϊκές πολιτικές τα τελευταία 10 χρόνια, όπως επίσης και στις συνέπειες από τις πρόσφατες ανατιμήσεις στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, στο ρεύμα και αλλού”.

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν επίσης για τα «περιβόητα» αναδρομικά και “την διαχείριση από την πλευρά της κυβέρνησης”, που όπως τονίστηκε, “έπρεπε να λύσει αυτό το ζήτημα από το Γενάρη του 2020”.  Παράλληλα οι εκπρόσωποι του συλλόγου έκαναν λόγο για “κοροϊδία, από πλευράς της κυβέρνησης, ότι οι συνταξιούχοι θα πάρουν αυξήσεις, ενώ στην πραγματικότητα θα δοθούν μόνο 26,1 εκατ. ευρώ σε 133.692 παλαιούς συνταξιούχους και αυτά με το σταγονόμετρο σε 5 δόσεις μέχρι και το 2024, και με προϋποθέσεις”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος