Ερώτηση για τα κτιριακά προβλήματα και τις ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού στο Κ.Υ Βόλου

Την υπέβαλε η Βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κα Κατερίνα Παπανάτσιου

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η Βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κα Κατερίνα Παπανάτσιου μετά από επίσκεψη της στο Κέντρο Υγείας Βόλου, που αποτελεί τον σημαντικότερο φορέα πρωτοβάθμιας υγείας. Τόνισε ότι έγινε αντιληπτό, για άλλη μία φορά, το πόσο η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει εγκαταλείψει την Δημόσια Υγεία.

Με τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων αναλύθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην προσπάθειά τους  να εξυπηρετήσουν τους πολίτες. Όπως αναφέραν και οι εργαζόμενοι το κτίριο του Κέντρου Υγείας, ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ, βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση και δεν έχει προβλεφθεί να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτηρίων. Ακόμα, υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό, πρόβλημα που τα επόμενα δύο χρόνια θα αυξηθεί λόγω των συνταξιοδοτήσεων.

Η Βουλευτής επισήμανε ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα και με την διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων. Στο καρδιολογικό τμήμα παρά την παρουσία δύο έμπειρων καρδιολόγων το τμήμα είναι δύο χρόνια χωρίς υπέρηχο καρδιάς και δεν μπορεί να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους πολίτες!

 Στα αιματολογικά εργαστήρια λόγω των ελλείψεων αντιδραστηρίων επιτρέπεται μόνο η εξυπηρέτηση μικρού αριθμού πολιτών και για συγκεκριμένες μόνο εξετάσεις. Είναι επιτακτική ανάγκη για αγορά νέων και σύγχρονων μηχανημάτων, προκειμένου να διασφαλιστεί η μελλοντική του λειτουργία και να μην διαταραχθεί ακόμα περισσότερο το αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας. Το γυναικολογικό τμήμα δεν διαθέτει υπέρηχο ώστε να μπορεί ο γιατρός να παρακολουθεί τα γυναικολογικά προβλήματα.

Με βάση τα παραπάνω η Βουλευτής θέτει τα παρακάτω ερωτήματα στον αρμόδιο Υπουργό:

  1. Θα υπάρξει σχεδιασμός για ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου που φιλοξενεί το ΚΥ Βόλου;
  2. Προτίθεστε να ενισχύσετε με τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό, υπέρηχο καρδιάς και γυναικολογικό, τα εργαστήρια ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών;
  3. Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την κάλυψη των σοβαρών αναγκών σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό;

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος