Επετειακές εκδηλώσεις για το 1821 στο Δήμο Ρήγα Φεραίου – Μηνύματα

Πολλά είναι τα σχολεία που υλοποιούν εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, δράσεις που ωστόσο γίνονται εξ αποστάσεων. Μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε διαδικτυακές εκδηλώσεις είτε με αφορμή τον σημερινό διπλό εορτασμό της εθνικής και θρησκευτικής επετείου, είτε σε δράσεις που έχουν μακροπρόθεσμο χρόνο υλοποίησης.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν όλες οι βαθμίδες από τα παιδιά του νηπιαγωγείου μέχρι και και τους μαθητές των λυκείων της περιοχής, από δράσεις που αφορούν στην ζωγραφική  αποτύπωση των ηρώων της επανάστασης του 1821 μέχρι και εργασίες ανάλυσης και έρευνας.

Επετειακές εκδηλώσεις για το 1821 στο Δήμο Ρήγα Φεραίου – ΜηνύματαΗ σημερινή εορταστική επέτειος δεν θυμίζει σε τίποτα άλλα χρόνια, λόγω των περιοριστικών μέτρων που επέβαλε η πανδημία, με αποτέλεσμα οι όποιες λίγες εκδηλώσεις να υλοποιούνται με ελάχιστη παρουσία της τοπικής πολιτικής και αυτοδιοικητικής εξουσίας με την κατάθεση στεφάνων, ενώ διαδικτυακά σε σχολική εκδήλωση συμμετείχε και η Υφυπουργός Παιδείας, βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μακρή. 

Μήνυμα Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζέττας Μακρή για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στο μήνυμά της η κ. Μακρή τονίζει ότι: “Η ελληνική επανάσταση του 1821 για ελευθερία και ισότητα αποτελεί μια πηγή αξιών για τον σύγχρονο κόσμο, παράδειγμα για τις νέες γενιές, παρακαταθήκη για το μέλλον. Με ψυχή δυνατή και γενναία, ηθικό υψηλό και ακέραιο, πνεύμα ελεύθερο και ανήσυχο, θυμόμαστε και τιμούμε! 200 χρόνια από το ιστορικό ορόσημο, που σφράγισε την εθνική μας ταυτότητα, συνείδηση και ύπαρξη. 200 χρόνια πολλαπλά υπερήφανοι, που είμαστε Έλληνες! Και συνεχίζουμε να πορευόμαστε μαζί στις δυσκολίες, στις προκλήσεις, στις απαιτήσεις, στο μέλλον. Σε αυτή τη διπλή γιορτή, της ιστορίας και της Ορθοδοξίας, στρέφουμε το βλέμμα στον ανοιχτό ορίζοντα, ανανεώνουμε την πίστη μας, ενδυναμώνουμε την ελπίδα μας! Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!” 

Δήμος Ρήγα Φεραίου 

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, ως η γενέτειρα του Εθνομάρτυρα Ρήγα Βελεστινλή βρίσκεται  στο επίκεντρο των εκδηλώσεων  Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου  σηματοδότησε την ν έναρξη των εκδηλώσεων την 25η Μαρτίου 2021, ημέρα επετείου της Ελληνικής Επανάστασης με ένα λιτό αλλά συμβολικό εορτασμό στον χώρο του Ανδριάντα του Ρήγα Βελεστινλή, σύμφωνα με τα επιβαλλόμενα μέτρα.

Στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνος δέηση και κατάθεση στεφάνου από το Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου με περιορισμό στον αριθμό των παρευρισκομένων με βάσει τις οδηγίες της πολιτείας και θα ακολουθήσει τοποθέτηση μαρμάρινης πλάκας, όπου αποτυπώνεται η ιστορική επέτειος.

Επετειακές εκδηλώσεις για το 1821 στο Δήμο Ρήγα Φεραίου – ΜηνύματαΚατά την ίδια ημέρα, και ώρα 18.30 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου του Γεώργιου Σούρλα «Η Μαγνησία στους απελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους. 200 Χρόνια από την Επανάσταση του 1821», στην οποία συμμετέχει με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας.

Ο κ. Νασίκας δήλωσε: «Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου συνδέεταιΕπετειακές εκδηλώσεις για το 1821 στο Δήμο Ρήγα Φεραίου – Μηνύματα άρρηκτα με το μεγαλείο του επαναστατικού έτους «1821», καθώς «γέννησε» μία από τις ενδοξότερες προσωπικότητες του Ελληνικού Έθνους, τον Ρήγα Βελεστινλή-Φεραίου, πρωτεργάτη της επανάστασης. Για το επετειακό έτος 2021 έχουμε προγραμματίσει και, ήδη, προετοιμάζουμε μια σειρά σημαντικών δράσεων και εκδηλώσεων με συμμετοχή διαφόρων φορέων, συλλόγων και μεμονωμένων πολιτών. Λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, οι εκδηλώσεις μας θα προσαρμοστούν αναλόγως και οι ημερομηνίες θα προσδιορισθούν με βάσει το επιτρεπτό των οδηγιών της πολιτείας. Σε κάθε περίπτωση και σεβόμενοι τα μέτρα, θα τιμήσουμε, όπως αρμόζει τον Ρήγα μας και όλη την ιστορία της Επανάστασης του 1821, με αξιόλογες και ουσιαστικές διοργανώσεις».

Μαχητικά F16

Εντωμεταξύ  σχηματισμοί Ελικοπτέρων από 4 AH-64A, 4 AH-64D και 4 OH-58 θα πετάξουν πάνω και από τον Βόλο, καθώς και μαχητικά αεροσκάφη F-16

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος