Εκπαίδευση στη χρήση νέων τεχνολογιών στην καλλιέργεια γεωργικών προϊόντων

Με την παρουσία δεκάδων συμμετεχόντων το Εργαστήριο Γεωργικών Κατασκευών & Ελέγχου Περιβάλλοντος- Tμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πραγματοποίησε ημερίδα επί του πεδίου, με τίτλο: «Εκπαίδευση και Χρήση νέων τεχνολογιών για την αειφορική καλλιέργεια γεωργικών προϊόντων».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου: «ΚΑΡΛΑ κλίμα-γη-ύδωρ:. Καινοτόμες δράσεις για την προσαρμογή στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, με έμφαση στις χρήσεις γης και στη διαχείριση των υδάτινων πόρων», το οποίο υλοποιείται με συντονιστή εταίρο την ΚοινΣΕπ «Δράση και Ενέργεια» και εταίρους το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Κερασιωτών Πηλίου, στις εγκαταστάσεις του Θερμοκηπιακού Πάρκου, που διατηρεί το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βελεστίνο και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Εκπαίδευση στη χρήση νέων τεχνολογιών στην καλλιέργεια γεωργικών προϊόντων

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καινοτομεί στον αγροτικό τομέα

Οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στους χώρους τους θερμοκηπίου και παρακολούθησαν διαλέξεις σχετικά με την χρήση των καινοτόμων τεχνολογιών του Θερμοκηπίου, ενώ στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες και πειραματίστηκαν με εργαλεία μέτρησης συνθηκών, εντός κι εκτός του Θερμοκηπίου.
Οι θεματικές που αναλύθηκαν αφορούσαν τις σύγχρονες τεχνολογίες και την ενσωμάτωσή τους στην αγροτική παραγωγή, την καινοτομία στον αγροτικό τομέα, καθώς και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην παραγωγή προϊόντων στα θερμοκήπια.
Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή, Νικόλαο Κατσούλα, και την επιστημονική του ομάδα, που αποτελούνταν από τον Επίκουρο Καθηγητή, Δημήτρη Παπαναστασίου και τους ερευνητές-γεωπόνους, Σοφία Φαλιάγκα, Γιάννη Ναουνούλη, Σοφοκλή Μπούρα, Γιώργο Μηλιώκα, Αγγελική Ελβανίδη και Ευαγγελινή Κίττα.

Εκπαίδευση στη χρήση νέων τεχνολογιών στην καλλιέργεια γεωργικών προϊόντων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος