Εκδήλωση με θέμα το 1821 και την Εθνική Αντίσταση από το ΣΙΜΕΑ

Ο Σύλλογος Ιστορίας και Μνήμης Εθνικής Αντίστασης (ΣΙΜΕΑ) διοργανώνει επετειακή εκδήλωση  για να τιμήσει την επίσημη ημέρα της Εθνικής Αντίστασης, παράλληλα με την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Καλεσμένοι στην φετινή εκδήλωση είναι  ο καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Χάρης Αθανασιάδης και ο καθηγητής Ιστορίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Βαγγέλης  Καραμανωλάκης.

Οι δύο ομιλητές θα αναπτύξουν με εισηγήσεις και συζήτηση το θέμα: «Το 1821 και η Εθνική Αντίσταση. Συγκρίσεις, προσεγγίσεις, αποκλίσεις».

Λόγω της εξέλιξης της πανδημίας στην περιοχή η εκδήλωση θα γίνει διαδικτυακά, με τους διοργανωτές να αναφέρουν: “Λειτουργώντας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα μέλη, στους φίλους του Συλλόγου και βέβαια απέναντι στους καλεσμένους μας, ελπίζουμε πως θα συμμεριστείτε και θα στηρίξετε με τη συμμετοχή σας την απόφασή μας αυτή”.

Η εκδήλωση η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος