Εκδηλώσεις που στηρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ορεινό τρέξιμο Πηλίου ULTRA PELION TRAIL και χοροεσπερίδα παρουσίασης του Αργεντίνικου τάνγκο “Milonga”, είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Μαγνησία από τις 5 έως τις 6 Νοεμβρίου 2022, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Από τις 5 μέχρι τις 6 Νοεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί το Ultra Pelion Trail με συνδιοργανωτές τον Σύλλογο «Ορεινό Τρέξιμο Πηλίου» και η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Είναι αγώνας τρεξίματος και περιλαμβάνει αγώνες 80 χλμ 4.250 D+ στο βουνό των Κενταύρων. Ο αγώνας εξελίσσεται από τα καλντερίμια της Πορταριάς – Μακρυνίτσας στα μονοπάτια του δάσους και από τις κορυφές στις άγριας ομορφιάς παραλίες του Αιγαίου, αλλά και στις ακτές του Παγασητικού, μοναδική εναλλαγή βουνού, θάλασσας με τους μύθους και τους θρύλους του Μαγικού βουνού. Θα υπάρχουν και μικρότερες αποστάσεις 23 και 10 χιλιομέτρων. Η διοργάνωση ενός τέτοιου αγώνα, προσφέρει ανεκτίμητη αξία τόσο στην περιοχή που τον φιλοξενεί αλλά και στους συμμετέχοντες – αθλητές που θα βιώσουν την μοναδική ομορφιά του Πηλίου.

Στις 5 Νοεμβρίου 2022 με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Puerto Del Tango και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο χοροεσπερίδα παρουσίασης του Αργεντίνικου τάνγκο από χορευτές, παγκόσμιους πρωταθλητές του είδους. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν χορευτές και σύλλογοι τάνγκο από όλη την Ελλάδα.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη, η προώθηση και η διάδοση του Αργεντίνικου τάνγκο στην αυθεντική του μορφή ως ένα παγκόσμιο πολιτιστικό φαινόμενο, η ανταλλαγή στοιχείων πολιτισμού μέσω του χορού, η ποιοτική ψυχαγωγία του κοινού και η προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή. Φιλοδοξία των διοργανωτών αποτελεί, η μουσικοχορευτική αυτή συνάντηση να λειτουργήσει ως κίνητρο ώστε το κοινό να γνωρίσει αυτή τη μορφή χορού, αυτού του τρόπου έκφρασης και διασκέδασης. Η εκδήλωση απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας και θα είναι με ελεύθερη είσοδο.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στηρίζει και ενισχύει τη δράση τοπικών φορέων και συλλόγων, είτε αφορά σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, είτε αφορά σε συνέδρια και ημερίδες. Σε αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνουμε εκδηλώσεις που αποσκοπούν είτε στη ψυχαγωγία, είτε στην ενημέρωση του κοινού και που μπορούν με ελεύθερη είσοδο να τις παρακολουθήσουν όλοι οι συμπολίτες μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος