Δυναμική κινητοποίηση για στήριξη της δημόσιας υγείας έξω από το Αχιλλοπούλειο

“Να γίνουν άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού” ζήτησαν σήμερα οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο Βόλου, στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων με αίτημα την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σήμερα τέθηκαν σε αναστολή εργασίας ακόμη οκτώ εργαζόμενοι και άλλοι δύο γιατροί, καθώς έληξαν τα πιστοποιητικά νόσησής τους και δεν επιθυμούσαν να εμβολιαστούν, ενώ αναμένονται και άλλες αποχωρήσεις μέσα στο μήνα.  

 Όπως επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Ντίνος Μηνδρινός βρίσκονται σε αναστολή περίπου 25 εργαζόμενοι, που δεν εμβολιάστηκαν, ενώ οι συνταξιοδοτήσεις είναι πολλές και αυτές οι θέσεις δεν έχουν αναπληρωθεί.

Στη σημερινή συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή και των νοσοκομειακών γιατρών, αλλά και εργαζομένων του Νοσοκομείο και άλλων φορέων παρέστησαν ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και ο συντονιστής της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου, Ματθαίος Δραμητινός.

Δυναμική κινητοποίηση για στήριξη της δημόσιας υγείας έξω από το Αχιλλοπούλειο

Την ανάγκη ενίσχυσης του Νοσοκομείου με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό επισήμανε ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, Φιλ. Κωνσταντινίδης ενώ ο Ν. Χαυτούρας, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας τόνισε πως «συνεχώς μιλάμε για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, για τη διάλυση του Νοσοκομείου μας. Και η συνέχεια είναι η ιδιωτικοποίηση της υγείας. Δεν είναι όλοι οι πολίτες πλούσιοι. Δεν είμαστε απέναντι στον ιδιωτικό τομέα, αλλά δεν μπορεί να είναι μονόδρομος η ιδιωτική υγεία για τους πολίτες. Αυτή τη στιγμή η χρηματοδότηση πέφτει μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Μετά τα ελαφρά περιστατικά, τώρα έρχονται και τα χειρουργικά να πηγαίνουν σε ιδιωτικές δομές αντί να χρηματοδοτηθεί το Νοσοκομείο για δύο πνευμονολόγους και δυο γαστρεντερολόγους παραπάνω».

Την ενίσχυση του ΕΣΥ γενικότερα ζήτησαν οι φορείς, που συμμετείχαν τονίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος