Δ. Κολυνδρίνη: Όχι στην δημιουργία μονάδας LNG στον Παγασητικό

Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής της Πρωτοβουλίας πολιτών – ΟΧΙ LNG ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δ. Κολυνδρίνη.

Γνωρίζοντας ότι το Περιφερειακό συμβούλιο, έχει ήδη ομόφωνα ταχθεί κατά της κατασκευής της μονάδας FSRU (LNG) εντός του Παγασητικού, αλλά και η ίδια έχει ξεκάθαρα τοποθετηθεί, τα μέλη της συντονιστικής Επιτροπής ενημέρωσαν την κα Κολυνδρίνη ότι το συμπέρασμα απο στις συνεχείς επαφές της Πρωτοβουλίας Πολιτών, με τοπικούς βουλευτές, Δημάρχους, Επιστημονικούς και Παραγωγικούς φορείς και πολίτες, είναι ότι σύσσωμη η τοπική κοινωνία τοποθετείται αρνητικά στο εγχείρημα αυτό.

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον, τη δραστηριότητα της Πρωτοβουλίας και θεωρεί θετική την προσπάθεια που κάνει προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας.

Επανέλαβε δε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας σε δύο συνεδριάσεις στις 14/4/2022 και στις 28/9/2022 με συμφωνία όλων των παρατάξεων, ήταν κατηγορηματικά αρνητικό για τη χωροθέτηση της μονάδας LNG τόσο στα Πευκάκια όσο και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο εντός του Παγασητικού.

Διευκρίνισε δε ότι παρ ότι η Περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητα, σύμφωνα με το νόμο, η επένδυση αυτή αφορά τον τόπο και η προάσπιση της ασφάλειας και της δημόσιας υγείας των πολιτών αποτελεί πρωταρχικό σκοπό της Περιφερειακής αρχής.

Τέλος η κα Κολυνδρίνη ενημέρωσε ότι για τα παραπάνωέχει αποστείλει από 5/10/2022, επιστολή στον αρμόδιο υπουργό περιβάλλοντος και Ενέργειας , την οποία και μας επέδωσε.

Οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας, Πολιτών ευχαρίστησαν την κα Αντιπεριφερειάρχη, τόσο για το χρόνο που διέθεσε, όσο και για την απολύτως ξεκάθαρη τοποθέτησή της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος