ertnews.gr

Απλήρωτες οι συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες στον Δήμο Βόλου

21/10 09:19
Απλήρωτες οι συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες στον Δήμο Βόλου

Απλήρωτες εδώ και δύο μήνες παραμένουν 150 περίπου συμβασιούχες καθαρίστριες σχολικών μονάδων στον Δήμο Βόλου, με τη δημοτική αρχή να διατείνεται ότι δεν έχουν εκταμιευθεί τα κονδύλια από το υπουργείο Εσωτερικών και ότι αυτό θα γίνει στα μέσα περίπου Νοεμβρίου. Οι καθαρίστριες δηλώνουν απελπισμένες, καθώς ήδη οι μηνιαίες αποζημιώσεις τους είτε εργάζονται 5,5 ώρες την ημέρα, είτε τρεις, είναι ελάχιστες και δε μπορούν να επιβιώσουν.

Η πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστών/καθαριστριών νομού Μαγνησίας, Μαρία Πλαγερά, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ανέφερε ότι επιδιώκει συνάντηση με τον δήμαρχο Βόλου για να συζητήσει το θέμα, καθώς σε άλλους δήμους οι δήμαρχοι έχουν φροντίσει να πληρώσουν τις καθαρίστριες από ίδιους πόρους, έως ότου έλθουν τα χρήματα από το υπουργείο. Επιπλέον στον δήμο Πατραίων ο δήμαρχος έχει φροντίσει οι καθαρίστριες των σχολείων να είναι πλήρους απασχόλησης -κάτι που ζητούν διακαώς εδώ και χρόνια οι καθαρίστριες των σχολικών μονάδων πανελλαδικά.

«Στο Μουσικό Σχολείο Βόλου απασχολούνται 100 εκπαιδευτικοί και φοιτούν 600 μαθητές. Για όλο το κτίριο απασχολούνται δύο μόνιμες καθαρίστριες και αυτές με μειωμένο ωράριο και δύο με τρίωρη απασχόληση. Είναι δυνατόν να είναι καθαρό και με τις επιπλέον εργασίες που απαιτούνται να γίνουν λόγω της πανδημίας; Και να είναι και απλήρωτες ενώ στηρίζουν ολόκληρες οικογένειες;» επισημαίνει η κ. Πλαγερά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version