Στον εισαγγελέα και πάλι η υπόθεση Φραγκουδάκη-Κλημόπουλου

Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος απέσυρε τη μήνυση που επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα με κατηγορούμενους δυο πολίτες που πρωτοστάτησαν σε επεισόδια κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η μήνυση μπορεί να αποσύρθηκε σύμφωνα με το δήμο, αλλά η συνήγορος των κ.κ. Κλημόπουλου και Φραγκιουδάκη, νομικός και πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, επέμεινε να γίνει η δίκη και έγινε.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, σήμερα, αποφάσισε να ακυρώσει το κλητήριο θέσπισμα και η υπόθεση παραπέμπεται ξανά στον εισαγγελέα, γιατί παραμένουν οι κατηγορίες, που θα αποφασίσει αν στείλει νέο κλητήριο θέσπισμα ή αν θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο.

Στο Δικαστήριο εκτός από τους κατηγορούμενους, παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, που μετά από παραμονή στην αίθουσα του Δικαστηρίου αποχώρησε και σε ανακοίνωση του Δήμου αναφερόταν ότι η μήνυση αποσύρθηκε. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όμως, συνήγορος υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων, επέμενε να εκδικαστεί η υπόθεση, όπως και έγινε. Οι κατηγορούμενοι αντιμετώπισαν τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και της παράνομης βίας από κοινού.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αρχικά υπέβαλλε αίτημα να ακυρωθούν οι κατηγορίες ως αόριστες ενώ τόνισε ότι η υπόθεση έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και αυτό που έγινε αποτελεί απόπειρα δίωξης από τη Δημοτική Αρχή, όσων αγωνίζονται για το περιβάλλον. Η συνεδρίαση διακόπηκε για μία ώρα και όταν ξεκίνησε και πάλι η συνεδρίαση, ο εισαγγελέας συμφώνησε ότι δεν ορίζονται ρητά οι παθόντες, ενώ πρόσθεσε ότι νομίμως υποβλήθηκε η ένσταση, αλλά έχει γίνει σοβαρή υπερασπιστική δουλειά, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχει πρόθεση να πέσουν οι τόνοι.

Η κ. Κωνσταντοπούλου στην τοποθέτησή της τόνισε ότι “επειδή ήλθε ο κ. Μπέος και είπε ότι αποσύρει τη μήνυση, θεωρείτε ότι υπάρχει ειρήνευση, Ρωτήστε τους κατηγορούμενους αν υπάρχει ειρήνευση. Η Δημοτική Αρχή στρέφεται κατά πολιτών, ενώ δεν έπρεπε, στην προσπάθεια να τους τρομοκρατήσει», τόνισε η συνήγορος υπεράσπισης.

Οι δύο εγκαλούμενοι, κ.κ. Κλημόπουλος και Φραγγουδάκης έκαναν λόγο για «δίκη-παρωδία». Υπενθυμίζεται ότι εγκαλέστηκαν γιατί στις 13 Φλεβάρη του 2017 μαζί με εκατοντάδες συμπολίτες άνοιξαν πανό στο Δημοτικό Συμβούλιο που έλεγε: «Όχι στη ρύπανση του Παγασητικού».

Σημειώνεται, ότι από το πρωί στα δικαστήρια του Βόλου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι πολίτες αλλά και μέλη συλλογικοτήτων για να στηρίξουν τα δύο μέλη της κίνησης για το νερό. Τους κ.κ. Κλημόπουλο και Φραγκουδάκη θα υπεράσπιζε η νομικός και πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Τι απάντησε η δημοτική αρχή

Σε απάντηση δηλώσεων της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου από τη Δημοτική Αρχή του Βόλου σημειώνονται τα εξής:
Στον άφθονο χρόνο που παραδόξως διαθέτει από την άσκηση του επαγγέλματός της στα Δικαστήρια της Αθήνας η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου ήρθε και στο Βόλο για να μας διδάξει πολιτική και δημοκρατική συμπεριφορά. Και επιδόθηκε στην προσφιλή τακτική των λεονταρισμών, εμφανιζόμενη να ζητεί τη διεξαγωγή μιας δίκης για την οποία ο μηνυτής , πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δήλωσε ότι την αποσύρει.
Τιμήτρια, λοιπόν, η κ. Ζωή, που ως πρόεδρος της Βουλής κατέβαλε κάθε φιλότιμη προσπάθεια και πέτυχε να υποβαθμίσει το θεσμό, με τα αλήστου μνήμης περιστατικά να μπαινοβγαίνουν στη Βουλή οι Ρουβίκωνες και άλλοι περίεργοι, υπό τις ευλογίες της, σαν να πήγαιναν για καφέ
Την απάντηση βέβαια την έλαβε από τους πολίτες που την αποδοκίμασαν άγρια σε αλλεπάλληλες εκλογικές διαδικασίες, στέλνοντάς την στο πολιτικό περιθώριο, στο ίδιο διάστημα που οι πολίτες του Βόλου μας αξιολόγησαν και μας επιδοκίμασαν με τρόπο εντυπωσιακό, με την πλέον δημοκρατική διαδικασία, αυτή των εκλογών.
Αν τώρα επιθυμεί να επανέλθει στη δημοσιότητα, που τόσο φαίνεται πως της λείπει, ας αναζητήσει άλλους τρόπους. Δημοτικές εκλογές θα έρθουν, τα υποδείγματα πολιτών, όπως μας τα παρουσιάζει, Κλημόπουλοι και λοιποί, μπορούν διεκδικήσουν τη ψήφο των πολιτών. Και για λογαριασμό της. Για να μοιραστούν τη δόξα  και την αναγνώριση…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος