Απεργεί αύριο η εστίαση – Κοινό μέτωπο φορέων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας

Παραγωγικοί και συνδικαλιστικοί φορείς της Μαγνησίας συγκρότησαν κοινό μέτωπο για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκάλεσε στους κλάδους τους η πανδημία, όπως μείωση τζίρου, ελλιπή χρηματοδότηση από την Πολιτεία, αστυνόμευση πολιτών, πρόστιμα κα.

Το κοινό μέτωπο  αποτελείται από την ΟΕΒΕΜ, τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου, τους Συλλόγους εστίασης Βόλου και Αλμυρού, τον Σύλλογο Χρυσοχόων Ωρολογοποιών Μαγνησίας, τον Σύνδεσμο Κουρέων – Κομμωτών, το Σωματείο πρακτόρων ΟΠΑΠ, τον Σύλλογο ελευθέρων επαγγελματιών Ρ. Φεραίου και τον εμπορικό και επαγγελματικό Σύλλογο Σκιάθου. Σήμερα έδωσαν συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι ορισμένων από τους φορείς

Όπως τόνισε η πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, Δωροθέα Καναβιτσά η αγορά δεν λειτουργεί κανονικά, και καθημερινά η κατάσταση χειροτερεύει και γι αυτό κατέστη αναγκαίο να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο. Τόνισε ότι είναι ανεπίτρεπτο  οι επιχειρηματίες να έχουν γίνει «αστυνομικοί» στα μαγαζιά τους, αντιμετωπίζοντας τη δυσαρέσκεια του κόσμου. «Δεν είμαστε πρόθυμοι να συμβιβαστούμε με ό,τι συμβαίνει» τόνισε.

«Πρόκειται για ένα άτυπο lockdown που έχει άμεσο αντίκτυπο στην οικονομική μας εξέλιξη» επισήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Απόστολος Οντόπουλος. Εξήγησε ότι υπάρχει πτώση τζίρου αλλά και αθέμιτος ανταγωνισμός ειδικά από τα super market. Αναφέρθηκε, επιπλέον, στα κοινά αιτήματα που εκφράζουν όλοι οι κλάδοι, με βασικότερα τη μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, τη μείωση των ενοικίων για όσο διαρκεί η πανδημία, την επαναφορά των 120 δόσεων κ.α.

O πρόεδρος των χρυσοχόων, Δ. Νιζάμης τόνισε ότι παρά την πανδημία, πολλοί ιδιοκτήτες ζητούν αύξηση ενοικίου και απειλούν με εξώσεις ενώ ζήτησε την κατάργηση του φόρου πολυτελείας, πάγιο αίτημα του κλάδου του. Η μείωση του τζίρου στα πρακτορεία ΟΠΑΠ, εξαιτίας των μέτρων, φτάνει μέχρι και το 60%, υποστήριξε ο πρόεδρος των πρακτόρων, Στέφανος Τύμπας, που έκανε λόγο για ένα άτυπο μεν, σκληρότερο δε lockdown από τα προηγούμενα.

Αύριο απεργεί η εστίαση

Στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΣΕ συμμετέχουν και οι καταστηματάρχες εστίασης και διασκέδασης της Μαγνησίας. Όλοι οι τοπικοί σύλλογοι έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν όπως και οι εταιρείες frachise ή take away. Στόχος είναι να μη λειτουργήσει κανένα κατάστημα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. «Νομίζω ότι θα ξεπεράσουμε το 80-90% συμμετοχής για πρώτη φορά μέσα στην πανδημία» εκτίμησε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Στέφανος Στεφάνου. Να σημειωθεί ότι δεν θα πραγματοποιηθεί κάποια συγκέντρωση, αντίθετα το πλάνο είναι να βρεθούν ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι έξω από τα καταστήματά τους, ανεβάζοντας, παράλληλα, φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να δείξουν τη συμμετοχή τους.

Επιπλέον οι καταστηματάρχες ζητούν να μην πληρώνουν τα πρόστιμα που βάζουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αν βρεθεί κάποιο πλαστό πιστοποιητικό, παρά μόνο αυτός που το φέρει.

Απεργεί αύριο η εστίαση – Κοινό μέτωπο φορέων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας

Οι φορείς επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους Περιφέρεια Θεσσαλίας ΠΕ Μαγνησίας. Το ψήφισμα παρέλαβε ο κος Μόρας Αθανάσιος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων-Απασχόλησης-Εμπορίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος