ertnews.gr

Βόλος: Συνεχίζεται με ξεχωριστές δικογραφίες η εισαγγελική έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες μετά τις πλημμύρες

13/12 09:25
Βόλος: Συνεχίζεται με ξεχωριστές δικογραφίες η εισαγγελική έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες μετά τις πλημμύρες

Καταστροφές από κακοκαιρία ELIAS στο Βόλο (ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ/ EUROKINISSI)

Με ξεχωριστές δικογραφίες για κάθε περιοχής συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών μετά τις πλημμύρες Daniel και Elias. H ερευνα αφορά το Βόλο, το Νέο Δέλτα, την Αγριά, τη Μηλίνα, το Νότιο Πήλιο συνολικά και τον Αλμυρό. Επιπλέον συνεχίζεται και η υποβολή μηνύσεων αλλά και η κατάθεση αναφορών στην εισαγγελία για προβλήματα που έχουν προκληθεί και παραμένουν άλυτα. Η Εισαγγελία αναζητά ποινικές ευθύνες όσων τυχόν εμπλέκονται με τις επιπτώσεις από τις προαναφερόμενες πλημμύρες, καθώς και τα ακριβή ποσά που διέθεσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι δήμοι της Μαγνησίας για αντιπλημμυρικά έργα την τριετία 2020-2023, καθώς και τα διατεθέντα για άλλους σκοπούς ποσά.
Η έρευνα για «τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων, όπως της πλημμύρας (με ενδεχόμενο δόλο ή από αμέλεια), της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως κατά συρροή, της παράβασης καθήκοντος, της απιστίας, της έκθεσης κλπ, εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο υλικό, αυτοψίες, εκθέσεις , δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα.

Συγκεντρώνονται επίσης στοιχεία για το επίπεδο πρόληψης, -όχι μόνο της εκτέλεσης αντιπλημμυρικών έργων- αλλά και μετά την ακριβή πρόβλεψη της έκτασης του φαινομένου«Daniel» και Elias από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προκειμένου να αποφευχθούν ή τουλάχιστον να μειωθούν οι επιπτώσεις τουw και, κυρίως, να προστατευθούν ζωές και περιουσίες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version