ertnews.gr

Βόλος: Εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο

22/07 20:31
Βόλος: Εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου στις 29 Αυγούστου, διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, σε συνεργασία με την  Αντιδημαρχεία Παιδείας και Πολιτισμού / ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Φέτος οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο «Αθανασάκειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου και στη Βασιλική Αγίου Δημητρίου του Αρχαιολογικού Χώρου Φθιωτίδων Θηβών – Νέας Αγχιάλου.

Αναλυτικά: Το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 στο «Αθανασάκειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, στις 19:00, θα εγκαινιαστεί, στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων, η Έκθεση «Remind, Revive, Reuse…», με κεραμικά, ενδύματα και κοσμήματα, έργα των σπουδαστών του ΔΙΙΕΚ Δήμου Βόλου, εμπνευσμένα από εκθέματα του Μουσείου. Η Έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Την ίδια ημέρα, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του «Αθανασάκειου» Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, θα ακολουθήσει η συναυλία «Έχει Πανσέληνο απόψε…», με την καλλιτεχνική ομάδα Ζ. Κουκουσέλη, Ν. Παρθένη, Θ. Ματζίλη, Δ. Μπεφάνη, Κ. Αντωνακάκη και Ρ. Μέτα.

Την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015 και ώρα 21:00, στη Βασιλική Αγίου Δημητρίου του Αρχαιολογικού Χώρου Φθιωτίδων Θηβών – Νέας Αγχιάλου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Λυρικές Φωνές κάτω από την Πανσέληνο», με τις Κατερίνα Αποστολοπούλου, υψίφωνο, Τζένη Χατζηδήμου, μεσόφωνο και Νεκταρία Παπαδημητρίου στο πιάνο.

Η είσοδος για το κοινό σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version