ertnews.gr

Βασάνιζε το σκύλο του σέρνοντάς τον από το μηχανάκι

20/07 11:19
Βασάνιζε το σκύλο του σέρνοντάς τον από το μηχανάκι

Προθεσμία πήρε από τον εισαγγελέα και θα δικαστεί την Πέμπτη 23 Ιουλίου στο αυτόφωρο, ένας 59χρονος που συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Ν. Ιωνία, γιατί βασάνιζε το σκύλο του.

Το ζώο υπέστη σημαντικά τραύματα, σύμφωνα με την έκθεση του κτηνιάτρου του Δήμου Βόλου που το εξέτασε. Σύμφωνα με δύο αυτόπτες μάρτυρες που μήνυσαν τον 59χρονο για την πράξη του, ο άνδρας αυτός έσερνε το σκύλο του πίσω από το μηχανάκι του, την ώρα που αυτό κινούνταν. Όταν κάποια στιγμή το ζώο δεν μπορούσε να τρέξει άλλο, ο άνδρας σταμάτησε το μηχανάκι και άρχισε να σέρνει το σκυλί από το κολάρο για πολλά μέτρα.

Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν τον συνέλαβαν και σήμερα οδηγείται στο αυτόφωρο.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ευθύς αμέσως και η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση», κ. Φλωρίκα Τσιρογιάννη, η οποία, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Με το βλέμμα στην πόλη» της ΕΡΤ Βόλου περιέγραψε την τραγική κατάσταση στην οποία βρέθηκε το ζώο ( είναι χαρακτηριστικό πως και στα τέσσερα πόδια δεν έχει καν πατούσες, εξαιτίας του συρσίματος με το μηχανάκι).

Η εξέταση από την κτηνίατρο μάλιστα, έδειξε ότι πρόκειται για ένα ζώο γενικότερα παραμελημένο. Παρόλα αυτά – όπως είπε – ήταν ιδιαίτερα δεκτικό στην φροντίδα της κτηνιάτρου παρότι σε κατάσταση σοκ από τα βασανιστήρια που υπέστη.

Σύμφωνα με την κ. Τσιρογιάννη, το χειρότερο είναι πως ο 59χρονος δεν έχει συνειδητοποιήσει ούτε τώρα, τι έκανε στο σκυλί του, θεωρώντας πως ο τρόπος αυτός συμπεριφοράς είναι … φυσιολογικός.

«Δίνω κάποια ελαφρυντικά στους ανθρώπους που συμπεριφέρονται έτσι στα ζώα γιατί πράγματι, θεωρούν πως δεν κάνουν κάτι κακό. Είναι θέμα παιδείας η κακή νοοτροπία που έχουμε αναπτύξει» δήλωσε χαρακτηριστικά, η κ. Τσιρογιάννη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version