ertnews.gr

Τρίπολη : Τροποποιήσεις και αλλαγές λόγω κορονοϊού

17/03 11:02
Τρίπολη : Τροποποιήσεις και αλλαγές λόγω  κορονοϊού

-Δύο νέες κατεπείγουσες εγκυκλίους προς τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες εξέδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με αφορμή την έκτακτη κατάσταση που δημιουργείται από την επιδημία του κορονοϊού.

Η μία αφορά επιπλέον οδηγίες για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η δεύτερη στον λιτό τρόπο που θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

-Η παράταξη “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου” με επιστολή – πρόταση της με θέμα την κατεπείγουσα χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού – Προτείνει μεταξύ άλλων την άμεση τροποποίηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειάς για την χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων και άλλων δομών υγείας

-Επείγουσα επιστολή στον Πρωθυπουργό απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, επανερχόμενη στο ζήτημα της προστασίας των εργαζομένων ατόμων με αναπηρία και χρόνια πάθηση και των οικογενειών τους από τον κορωνοϊό.

-Το Επιμελητήριο Αρκαδίας εν όψει των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση, με το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων απέστειλε επιστολή στους Δήμους Αρκαδίας ζητώντας μεταξύ άλλων την απαλλαγή των Δημοτικών Τελών.

-Στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης πλήττονται άμεσα από τα μέτρα που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί στην Οικονομική Επιτροπή ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης. Θα προτείνει την απαλλαγή για δυο μήνες από τα δημοτικά τέλη και ετήσια μείωση 35 τοις εκατό.
Ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας θα εισηγηθεί άμεσα οι καταστηματάρχες του δήμου να μην χρεώνονται τα δημοτικά τέλη για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινοχρήστους χώρους και πλατείες, για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών.

-Κλειστοί είναι οι αθλητικοί χώροι, αλλά και τα σχολεία στον Δήμο Τρίπολης, στο πλαίσιο των μέτρων ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού. Παρόλα αυτά παρατηρείται το φαινόμενο στα προαύλια των σχολείων να μπαίνουν παιδιά, παρά την απαγόρευση και να παίζουν μπάσκετ.
Ως εκ τούτου, ο Δήμος Τρίπολης ανακοίνωσε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να αφαιρέσουμε προσωρινά τα στεφάνια» για να αποτραπεί η προσέλευση παιδιών σε αυτούς τους χώρους.
Επιπλέον, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης συνέστησε «να αποφεύγουμε το συγχρωτισμό στο Άλσος του Αγίου Γεωργίου. Υπάρχουν κι άλλα περιαστικά άλση καθώς κι άλλοι υπαίθριοι χώροι για άσκηση. Με πειθαρχία, ενημέρωση, ψυχραιμία και χωρίς πανικό θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση.

-Με απόφαση του Δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, συστήνεται ειδικό τμήμα διαχείρισης φαινομένων κορονοϊού (Συ.Κε.Δι.Κ), το οποίο υπάγεται απευθείας στη Γενική Γραμματέα. Το τμήμα λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή από 8:00 π.μ έως 8:00μ.μ με γραμμή τηλεφωνικής επικοινωνίας 2721360670 και email επικοινωνίας: covid19@kalamata.gr.

-Αναστέλλεται η λειτουργία των τακτικών, εξωτερικών ιατρείων και των τακτικών χειρουργείων στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

-Η 1η Τοπική Μονάδα Υγείας Τρίπολης στα πλαίσια της πρόληψης για την εξάπλωση του COVID-19 συστήνει για την αποφυγή του συγχρωτισμού σε χώρους υπηρεσιών υγείας την τηλεφωνική επικοινωνία πριν την επίσκεψη στη δομή μας ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ στα τηλέφωνα 2710234931 και 2710238195.

-Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Πελοποννήσου απευθύνουν κάνει έκκληση προς τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην επισκέπτονται νοσοκομεία και ιατρεία όταν δεν παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα (δύσπνοια, υψηλό πυρετό). Για τη συνταγογράφηση προτείνεται να προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία ασθενούς-ιατρού, ώστε μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής να γίνεται προεργασία της συνταγής και να μειώνεται ο χρόνος παραμονής στα ιατρεία. Συνιστάται η αναγραφή τρίμηνης τουλάχιστον συνταγής.

-Με νέα κοινή υπουργική απόφαση περιορίζονται επιπρόσθετα οι εργασίες των δικαστηρίων. Ειδικότερα, αναστέλλονται όλες οι δίκες που αφορούν πλημμελήματα, πλην των αυτοφώρων αδικημάτων, καθώς και των υποθέσεων ασφαλιστικών μέτρων, πλην των προσωρινών διαταγών.

-Η διοίκηση της ΔΕΗ λοιπόν ανακοίνωσε μέτρα προκειμένου να προστατεύσει τόσο τους εργαζόμενούς της όσο και τους πελάτες. Έτσι λοιπόν μειώνεται κατά πολύ το προσωπικό στους σταθμούς παραγωγής και στα ορυχεία, ενώ στα καταστήματα θα λειτουργούν μόνο τα ταμεία με ελεγχόμενη προσέλευση.

-Επιπλέον μέτρα για την προστασία εργαζομένων και πελατών και την απρόσκοπτη ταχυδρομική εξυπηρέτηση της χώρας. Συγκεκριμένα η είσοδος των πελατών στα ταχυδρομικά καταστήματα θα γίνεται τμηματικά, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου και οι παραδόσεις συστημένων, μικροδεμάτων και δεμάτων, οι εισπράξεις αντικαταβολής, οι πληρωμές συντάξεων και επιδομάτων και όλες οι συναλλαγές με τους ταχυδρόμους και τους διανομείς του ομίλου ΕΛΤΑ θα πραγματοποιούνται στην είσοδο του κτηρίου του παραλήπτη.

-Αναστέλλεται μέχρι τις 30 Απριλίου η διενέργεια των εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης σε όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας, με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. Επιπλέον, με αντίστοιχες αποφάσεις παρατείνονται η ισχύς των διπλωμάτων οδήγησης αλλά και των δελτίων τεχνικού ελέγχου από ΚΤΕΟ, τα οποία επίσης πλησιάζουν στη λήξη τους για επανέλεγχο με την ταυτόχρονη αναστολή ελέγχων.

-Το πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ της Κ.Ε.ΔΗ.Τ. λειτουργεί κανονικά και όσοι χρειαστούν βοήθεια μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ 2710 235925 καθημερινά 8 00 – 15 00

-Oι υπηρεσίες της ΔΕΥΑ Τρίπολης παραμένουν κλειστές για το κοινό. Για πληροφορίες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 2710237890. Για βλάβες και γενικώς για έκτακτες ανάγκες στο τηλέφωνο 2710223223 όλο το εικοσιτετράωρο.

-Οι τακτικές αιμοδοσίες του Γ.Ν. Αργολίδας από Τρίτη 17-3-2020 θα πραγματοποιούνται στον πολυχώρο « Μέγας Αλέξανδρος», οδός Αγίου Κωνσταντίνου 29 στο Άργος. Οι ώρες πραγματοποίησης των αιμοδοσιών θα είναι οι πρωινές ώρες και συγκεκριμένα από 9:00-13:00 καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή (εκτός αργιών και Σαββατοκύριακου).

-Υπό το πρίσμα των ραγδαίων εξελίξεων σχετικά με τον κορονοϊό Covid-19, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων αποφάσισε να προχωρήσει στην ακύρωση του Mediterranean Yacht Show 2020, το οποίο διοργανώνεται εδώ και 6 χρόνια στο λιμάνι του Ναυπλίου.

-Ο Δήμος Άργους Μυκηνών αναστέλλει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης μέχρι νεωτέρας. Αυτή την ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα ο Δήμος, θέλοντας να διευκολύνει τους πολίτες, αν και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση λόγω της επιδημίας, η κυκλοφορία έχει μειωθεί στο ελάχιστο, όχι μόνο στο Άργος, αλλά σε όλες τις πόλεις.

-Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, αναβάλλει έως και τις 31 Μαρτίου 2020, όλες τις προγραμματισμένες δράσεις του, σε Αθήνα (κεντρικό κτήριο, ιστορικό αρχείο, βιβλιοθήκη), Θεσσαλονίκη (Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς) και περιφέρεια (Δίκτυο Μουσείων). Η παραπάνω απόφαση αφορά και το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version