Τρίπολη: Aντίθετοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΤ στο σχέδιο νόμου για την Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων

Με αφορμή το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης που έχει να κάνει με την μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, εκπρόσωποι της διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Τρίπολης, αλλά και εργαζόμενοι σ’ αυτήν, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, στην Τρίπολη.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΤ, Κώστας Μανδρώνης, μεταξύ άλλων, στην εισήγησή του, τόνισε τα εξής, για το θέμα που έχει φέρει κινητοποιήσεις εργαζομένων σ’ αυτές τις δομές:

«Το νερό είναι δημόσιο – κοινωνικό αγαθό. Δεν αφορά μόνο την ύδρευση. Αφορά και την άρδευση. Αφορά την περιουσία του λαού. Το νερό δεν πρέπει να εμπορευτεί, μέσω παρόχων. Το περιγράφουν οι νομοθεσίες, αλλά και οι αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων. Ζητάμε διάλογο με το αρμόδιο Υπουργείο. Διαφωνούμε ριζικά με αυτό που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή ο αρμόδιος Υπουργός. Ζητάμε την ολική απόσυρσή του. Καλούμε όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν και να πάρουν θέση για το θέμα, εν’ όψει και των βουλευτικών εκλογών».

Στη συνέντευξη Τύπου, μίλησε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, Άρης Μπρουμάς, που κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει, εδώ και τώρα, το σχέδιο νόμου, που θα οδηγήσει στη δημιουργία ‘’ αγοράς ‘’ για την παροχή υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης – άρδευσης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες και τους εργαζόμενους στις δημοτικές αυτές επιχειρήσεις.

Στην συνέντευξη Τύπου, παρευρέθηκε και ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΤ, Γιώργος Παρασκευόπουλος, καθώς, επίσης και αρκετοί εργαζόμενοι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος