ertnews.gr

Τιμήθηκε στην Κερασίτσα Τεγέας ο Γ. Λαμπράκης από την Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας

07/05 16:17
Τιμήθηκε στην Κερασίτσα Τεγέας ο Γ. Λαμπράκης από την Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας

Στ. Ζορμπαλάς

“Στον ιμπεριαλισμό, καμία υποταγή. Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί”.

Με αυτή τη φράση του αγωνιστή της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη, έκλεισε την ομιλία του, ο Δημήτρης Νικολάου, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Αρκαδίας, απ’ την Κερασίτσα Τεγέας.

Στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων της Επιτροπής για τον Αρκάδα πολιτικό, αθλητή και ιατρό, Γρηγόρη Λαμπράκη, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Κερασίτσας Τεγέας, εκδήλωση μνήμης και τιμής. Διαβάστηκε ένα σύντομο βιογραφικό του αγωνιστή της ειρήνης, υπήρξε χαιρετισμός απ’ τον πρόεδρο της Κοινότητας Κερασίτσας Τεγέας, Γιάννη Χασάπη και κεντρική ομιλία απ΄ τον νέο πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Αρκαδίας, Δημήτρη Νικολάου.

Στ. Ζορμπαλάς

Ο τελευταίος, στάθηκε στα επίκαιρα και διαχρονικά μηνύματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, κατήγγειλε τις πολεμικές ενέργειες στην Ουκρανία και στις άλλες περιοχές του πλανήτη, κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για τη στάση της και τη συμμετοχή της σ’ όλα όσα πρεσβεύει και εφαρμόζει το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και κάλεσε άμεσα στην κυβέρνηση, όπως πάψει να συμμετέχει, άμεσα και έμμεσα σ’ όλες αυτές τις ενέργειες.

Στ. Ζορμπαλάς

Είπε, χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Νικολάου:

” Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας. Καμία αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού. Να κλείσουν οι Νατοικές βάσεις”.

Κατατέθηκαν στεφάνια και λουλούδια από θεσμικούς εκπροσώπους και από εκπροσώπους σωματείων και συλλόγων.

Λουλούδια κατέθεσαν στο άγαλμα του Γρηγόρη Λαμπράκη και φυσικά πρόσωπα.

Στ, Ζορμπαλάς

Ξεχώρισαν τα στεφάνια και τα λουλούδια της Επιτροπής Ειρήνης Αρκαδίας, του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, της Κοινότητας Κερασίτσας, του ΚΚΕ, της νεολαίας του ΚΚΕ και της ΕΛΜΕ Αρκαδίας.

Η υπαίθρια εκδήλωση έκλεισε με απαγγελία σχετικού ποιήματος και με ένα συμβολικό τραγούδι της ειρήνης.

Στ. Ζορμπαλάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version