ertnews.gr

Τιμήθηκε ο Πάνος Κολοκοτρώνης στην Κοινότητα Θάνα Τριπόλεως

05/11 13:02
Τιμήθηκε ο Πάνος Κολοκοτρώνης στην Κοινότητα Θάνα Τριπόλεως

Τον Πάνο Κολοκοτρώνη, τίμησε σήμερα το πρωί, στην Κοινότητα Θάνα του Δήμου της Τρίπολης, ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού, σε εκδήλωση που έγινε στο εκεί πολιτιστικό κέντρο, αλλά και στο σημείο που έχασε τη ζωή του, ο γιος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Για τον Πάνο Κολοκοτρώνη, μίλησε στην κατάμεστη αίθουσα, ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, κ. Ηλίας Γιαννικόπουλος (φωτό).

Χαιρετισμό κατέθεσε ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Παπαηλιού, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου της Τρίπολης, κ. Θεόδωρος Καραλής και ο πρόεδρος του δ.σ. του πολιτιστικού συλλόγου.

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, περιφερειακοί-δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και αρκετοί κάτοικοι της συγκεκριμένης Κοινότητας.

Μετά τις ομιλίες, οι παρευρισκόμενοι, βρέθηκαν στο σημείο που απώλεσε τη ζωή του (το 1824 σε ηλικία μόλις 24 ετών), ο Πάνος Κολοκοτρώνης και στο συγκεκριμένο μνημείο, έγινε Επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version