ertnews.gr

Σύντομα στις πληγείσες περιοχές της Μαντινείας ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Α. Λυκουρέντζος

18/05 08:36
Σύντομα στις πληγείσες περιοχές της Μαντινείας ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Α. Λυκουρέντζος

δήμος Τρίπολης

Σοβαρές ζημιές, προκάλεσε η χαλαζόπτωση της Δευτέρας 16 του μήνα, σε καλλιέργειες δέντρων, αμπελιών και κηπευτικών, στην ευρύτερη περιοχή της Μαντινείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Τρίπολης, υπήρξε άμεση κινητοποίηση.

Ο δήμαρχος Κώστας Τζιούμης, επικοινώνησε με τους κοινοτάρχες της περιοχής, ενώ ο αντιδήμαρχος Γιάννης Παπαδάτος, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές.

Μαζί του ήταν και ο προιστάμενος του ΕΛΓΑ Τρίπολης, Γιάννης Ασσιούρας.

Υπήρξε επαφή με τους παραγωγούς, ενώ διαπιστώθηκε και το πρόβλημα.

Τις επόμενες ημέρες, όπως έγινε γνωστό, θα επισκεφθεί τις περιοχές και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Σε δήλωσή του, ο κ. Παπαδάτος σημείωσε:

«Μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η τελευταία χαλαζόπτωση στην περιοχή μας, ο δήμος Τρίπολης, κινήθηκε τάχιστα και βρέθηκε στο πλευρό των παραγωγών μας. Στο μέτρο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων μας, στηρίζουμε τον πρωτογενή μας τομέα, ο οποίος βιώνει πολύ δύσκολες στιγμές.

Το ζητούμενο είναι, η κατά το δυνατόν ταχύτερη, καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών, προκειμένου να πληρωθούν σύντομα οι αποζημιώσεις.

Σε μια περίοδο όπου η ακρίβεια των εφοδίων δημιουργεί προβλήματα επιβίωσης των αγροτών, η τελευταία καταστροφή, αν δεν υπάρξουν σύντομα αποζημιώσεις, θα είναι η οριστική ταφόπλακα του πρωτογενούς τομέα της περιοχής μας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version