ertnews.gr

Στην Αργολίδα ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος

27/01 16:38
Στην Αργολίδα ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος

fb Δ. Σχοινοχωρίτη

Στην Αργολίδα, θα βρεθεί στις 2 Φεβρουαρίου 2022, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, με αφορμή τις ζημιές, που προκλήθηκαν απ’ τον παγετό, που έπληξε τα εσπεριδοειδή και τα κηπευτικά στην περιοχή, στις 25 και στις 26 Ιανουαρίου 2022.

Αυτό γνωστοποίησε, με ανάρτησή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, μετά και τη σύσκεψη που έγινε για το θέμα αυτό, στο Ναύπλιο.

Στη σύσκεψη, παρευρέθηκε ο ίδιος ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας όπως επίσης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Αργολίδας.

Κύριο θέμα της συζήτησης, ήταν ο συντονισμός των ενεργειών, ώστε να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία των αποζημιώσεων των παραγωγών.

Όπως ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, ήδη η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, πραγματοποίησε αυτοψία στις καλλιέργειες και ενημέρωσε λεπτομερώς, τον Παναγιώτη Νίκα, για το μέγεθος των ζημιών.

Υπήρξε τηλεφωνική επαφή του περιφερειάρχη, με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Αρκάδα, Ανδρέα Λυκουρέντζο, ενώ εστάλη και η έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας ΔΑΟΚ της Αργολίδας, στον Υπουργό της Αγροτικής Ανάπτυξης και των Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version