ertnews.gr

Πελοπόννησος: Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα “Γέφυρα” για δανειολήπτες

18/09 14:39
Πελοπόννησος: Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα “Γέφυρα” για δανειολήπτες

Για το νέο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» και τις δυνατότητες που δίνει σε δανειολήπτες που επλήγησαν οικονομικά από τον κορονοϊό για τη ρύθμιση & επιδότηση δανείων 1ης κατοικίας, συζήτησαν στην e-ημερίδα που διοργάνωσε του Επιμελητήριο Αρκαδίας και το ΤΕΕ Πελοποννήσου, με βασικό ομιλητή τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση.

Ο κ. Κουρμούσης, παρουσίασε το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», το οποίο αποσκοπεί στην προστασία όσων δανειοληπτών επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού και είχαν υποθήκη ή προσημείωση την α’ κατοικία τους, καθώς και ελεύθεροι επαγγελματίες, φυσικά πρόσωπα με ατομική επιχείρηση σε κλάδους που έχουν πληγεί, εταίροι προσωπικών ή κεφαλαιουχικών εταιρειών, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί υποχρεωτικό κ.α.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, τα οποία παρουσίασε, διαπιστώνεται ισχυρό ενδιαφέρον από τους δανειολήπτες, παρότι έχει μεσολαβήσει μόλις ένας μήνας από την ψήφιση του προγράμματος.

Η «ΓΕΦΥΡΑ» θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Σεπτεμβρίου, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει και νέος γύρος αιτήσεων τους επόμενους μήνες.

Οι δικαιούχοι, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, θα λάβουν κρατική επιδότηση για την αποπληρωμή της δανειακής σύμβασης για συνολικά 9 μήνες.

από δελτίο Τύπου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version