ertnews.gr

Πελοποννησιακές ειδήσεις απ’ την ΕΡΤ Τρίπολης

10/04 10:26
Πελοποννησιακές ειδήσεις απ’ την ΕΡΤ Τρίπολης

* Τακτική εθελοντική αιμοδοσία του συλλόγου “Δεσμοί αίματος”, θα πραγματοποιηθεί αύριο, από τις 17:00 έως τις 20:00 στο περιφερειακό ιατρείο της Νέας Κίου. Κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας, θα γίνεται παράλληλα, ενημέρωση και εγγραφές νέων δοτών Μυελού των Οστών σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ “Χάρισε Ζωή”.

* Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» και ο Εκδοτικός Οίκος Οσελότος, διοργανώνουν την παρουσίαση βιβλίου του Πέτρου Κ. Κομιανού «Στον Ανεμοστρόβιλο της Ντροπής», την Πέμπτη και ώρα 19.30, στο Βουλευτικό Ναυπλίου. Ομιλητές Καλλιόπη Καλποδήμου Φιλόλογος – Θεατρολόγος, Γιώργος Κόνδης Εκπαιδευτικός- φιλόλογος , Παύλος Π. Κομιανός – Φιλόλογος . Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Ελπίδα Π. Κομιανού.

* O Δήμος Ναυπλίου , o Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδος και οι Εκδόσεις Πατάκη, την Παρασκευή 13 Απριλίου και ώρα 19:30 μ.μ., στην Αίθουσα του Βουλευτικού, διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Ισίδωρου Ζουργού «Λίγες και μία νύχτες». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
-Αγγελική Ντεβέ, φιλόλογος, εκπαιδευτικός
-Κωνσταντίνα Πατούρα, φιλόλογος
-Νικόλαος Μπουμπάρης, φιλόλογος, ιστορικός

* Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, λίγο έξω από το Ναύπλιο, στο δρόμο προς Τολό. Ένας 30χρονος Βούλγαρος, γεννημένος στο Ναύπλιο, έχασε τη ζωή του όταν η μηχανή που οδηγούσε συγκρούστηκε με προπορευόμενο ΙΧ επιβατικό στο οποίο επέβαιναν Ελληνοαυστραλοί. Σύμφωνα με μαρτυρίες το δυστύχημα προκλήθηκε όταν το Ι.Χ. ( με κατεύθυνση το Ναύπλιο), επεχείρησε αναστροφή χωρίς να ελέγξει την κίνηση στο δρόμο και η μηχανή ΄΄καρφώθηκε΄΄ με δύναμη στην πίσω πλευρά του αυτοκινήτου. Ο 30χρονος, έχασε τη ζωή του, επί τόπου, ενώ προανάκριση διενεργεί η Τροχαία Ναυπλίου.

* Το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων, θα πραγματοποιηθεί στην Αργολίδα 26-28 του μηνός. Η επίσημη έναρξη θα γίνει στο Αρχαίο Θέατρο Άργους και η τελετή λήξης στην Πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου.

* Το 5ο Μεσογειακό Yacht Show 2018, θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Απριλίου έως την 1η Μαΐου, στο λιμάνι του Ναυπλίου.

σύνταξη ειδήσεων
Γιάννης Γαλανόπουλος

——————————————————————————

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version