Π. Τατούλης: Να δημιουργηθεί πολιτικό μέτωπο πολιτών για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και του κύρους των θεσμών

Σφοδρότατη επίθεση στην κυβερνητική πολιτική, στον Πρωθυπουργό, στον περιφερειάρχη της Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα και στους εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου, εξαπέλυσε απ’ την Τρίπολη και κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο τέως περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης ”Νέα Πελοπόννησος”, Πέτρος Τατούλης.

“Η ζωή του πολίτη είναι δύσκολη και θα γίνει δυσκολότερη, με την αύξηση του κόστους ζωής και της ενέργειας. Ο πολίτης θα πληρώσει τις επιδοτήσεις, μέσω της αυξημένης φορολογίας”, είπε ο Πέτρος Τατούλης, που μίλησε για λάθη πολιτικής και για σοβαρά οικονομικά ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η χώρα.

Αναφερόμενος στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Καλαμάτας, για το νέο ΕΣΠΑ, ο τέως περιφερειάρχης, δήλωσε, ότι δεν έχει κληθεί σ’ αυτό η παράταξή του και “ότι σ’ αυτό, θα μετέχουν οι ημέτεροι”. Μάλιστα, ισχυρίστηκε, ότι “το γεύμα που θα οργανωθεί στην Καλαμάτα, κοστίζει 12.500 ευρώ” και ότι “το μενού προκαλεί”.

Επέρριψε ευθύνες στον Πρωθυπουργό, για τον τρόπο της επιλογής του Παναγιώτη Νίκα (αλλά και για άλλα πράγματα) για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και μίλησε για “μοναδική μοναξιά που βιώνει σήμερα η Περιφέρεια”, σε αντίθεση με την εποχή της δικής του θητείας, που η Περιφέρεια χαρακτηριζόταν από εξωστρέφεια και ανοιχτούς ορίζοντες.

Είπε, χαρακτηριστικά: “Τα χρήματα που χρησιμοποιεί η παράταξη του Π. Νίκα είναι τα χρήματα, που εμείς είχαμε εξασφαλίσει”.

Μιλώντας για την πορεία των έργων, ο Πέτρος Τατούλης, μίλησε για “αδιαφανείς τρόπους χειρισμού των χρημάτων”, για ”ακραίο λαϊκισμό και προπαγάνδα” και για σταμάτημα των έργων της δικής του θητείας.

Π. Τατούλης: Να δημιουργηθεί πολιτικό μέτωπο πολιτών για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και του κύρους των θεσμών
Στ. Ζορμπαλάς

Στάθηκε στο θέμα της εταιρείας που συμμετέχει ο γιος του περιφερειάρχη και μίλησε για ”μεγάλο πρόβλημα”, όσον αφορά τα έργα που η εν λόγω κοινή εταιρεία αναλαμβάνει.

Για το θέμα με τις Αναπτυξιακές εταιρείες της Περιφέρειας, ο Πέτρος Τατούλης, τόνισε, ότι η παράταξή του τις πιστεύει και ότι το Πελοπόννησος Α.Ε. ήταν εταιρεία – πρότυπο. Κατηγόρησε τον Παναγιώτη Νίκα, ότι έκλεισε την εν λόγω Αναπτυξιακή, για να φτιάξει μία δική του, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις προσκλήσεις.

Για το ζήτημα της συχνής αναφοράς, από πλευράς περιφερειάρχη, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, ο Πέτρος Τατούλης, τόνισε το εξής: “Μόνο φωτογραφίζεται με αυτήν ο περιφερειάρχης”.

Στο ζήτημα της ΣΔΙΤ απορριμμάτων, ο Πέτρος Τατούλης, χαρακτήρισε αυτούς που εμπλέκονται, ”ανίκανους”, με αποτέλεσμα, να οδηγείται το ΣΔΙΤ σε λογική που δεν έχει καμία σχέση με τον αρχικό του προορισμό.
Αναρωτήθηκε για τη δράση του ΦΟΔΣΑ πάνω στο θέμα της ανακύκλωσης και χαρακτήρισε ”ντροπή” τις φωτιές στους ΧΑΔΑ.

Ο επικεφαλής της ”Νέας Πελοποννήσου”, μίλησε για ”οικτρή αποτυχία” και για ”χαμένη ευκαιρία”, της Περιφερειακής Αρχής, πάνω στο θέμα των δράσεων για τα 200 χρόνια απ’ την έναρξη της Επανάστασης του 1821 και επανέλαβε, ότι ο ίδιος και η παράταξή του, θα είναι παρόντες στις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως ήδη το πράττουν απ’ την επομένη της δεύτερης Κυριακής των τελευταίων εκλογών.

Τόνισε, τα εξής πάνω σ’ αυτό το θέμα: “Εμείς λέμε ναι στο κοινό, μέτωπο του κόσμου, για την υποστήριξη της δημοκρατίας και του θεσμού της Περιφέρειας. Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών που έρχονται: Η δημιουργία πολιτικού μετώπου πολιτών για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και του κύρους των θεσμών “.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος