Π. Νίκας: Μειώνουμε τις ανθρωπογενείς περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τα περιβαλλοντικά ζητήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής αποτέλεσε αντικείμενο της συνέντευξης, που παραχώρησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας στην ΕΤ3 και στην εκπομπή “Περίμετρος”.

Ο περιφερειάρχης, από τον γραφικό σιδηροδρομικό σταθμό της Τρίπολης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην προσπάθεια της περιφερειακής Αρχής να μειωθεί το αποτύπωμα άνθρακα και γενικότερα οι ανθρωπογενείς περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στη μελέτη του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας (ΚΕΦΑΚ) της Ακαδημίας Αθηνών.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Νίκας, μετείχε στην πρόσφατη παρουσίαση – στην Ακαδημία Αθηνών- στην παρουσίαση του συγγράμματος “Υδροκλιματικά, βιοκλιματικά και γεωλογικά χαρακτηριστικά της Περιφέρειας Πελοποννήσου”, από κοινού με τον επόπτη του ΚΕΦΑΚ, καθηγητή Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Ακαδημαϊκό Χρήστο Ζερεφό.

Το εν λόγω σύγγραμμα -το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου- αποτελεί μία ολοκληρωμένη μελέτη για την κλιματική προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην οποία αναλύονται και συγκρίνονται τα υδροκλιματικά, βιοκλιματικά και γεωλογικά χαρακτηριστικά της σε έναν χρονικό ορίζοντα που επεκτείνεται από το παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον.

Η μελέτη εκπονήθηκε από το ΚΕΦΑΚ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της Πράξης “Περιφερειακό Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος