Οι βασικές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Σημαντικές αποφάσεις πάρθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή, ενέκρινε την δημοπράτηση των έργων, α) συντήρησης και βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου στον Φενεό του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, με προϋπολογισμό 2.300.000 ευρώ και β) συντήρησης και σήμανσης των επαρχιακών δρόμων Κούτσι – Στιμάγκα και Βραχάτι – Νεμέα Κορινθίας, με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ.

Ακόμα, εγκρίθηκαν τα συμβατικά τεύχη των έργων α) αποκατάστασης βλαβών από πλημμύρες της εθνικής οδού Τρίπολη – Σπάρτη – Γύθειο στο Βασιλάκι, καθώς και του επαρχιακού δρόμου Σκάλα – Γύθειο, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ και β) συντήρησης του επαρχιακού δρόμου Κροκεές – Μολάοι – Μονεμβασία, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.

Εγκρίθηκε, επίσης, σχέδιο προγραμματικής σύμβασης, προϋπολογισμού 188.480 ευρώ, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού ‘’Νικηφόρος Βρεττάκος” του Δήμου Ευρώτα και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αντικείμενο την προμήθεια συνθετικού χλοοτάπητα, για την αναβάθμιση του βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου, στο στάδιο της Σκάλας, στον Δήμο Ευρώτα.

Στη συνεδρίαση, αναδείχθηκε οριστικός μειοδότης, στο έργο αποκατάστασης της βατότητας, στον επαρχιακό δρόμο Καστρί – Ωριά – Καράτουλα – Περδικόβρυση – Στόλος Αρκαδίας, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Εγκρίθηκε, επίσης, σχέδιο προγραμματικής σύμβασης, για την προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικής, λυόμενης κερκίδας, στο γήπεδο Μελιγούς, στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.

Ακόμα, η Επιτροπή ενέκρινε την διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Εξάλλου, η Οικονομική Επιτροπή προέβη στην έγκριση α) οικονομικής ενίσχυσης προς τις Μητροπόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως κατεπείγουσα ανάγκη, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς της covid-19 και β) της δωρεάν παραχώρησης χρήσης δύο τροχόσπιτων για τις ανάγκες σεισμοπλήκτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος