Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Χωρίς internet η Κάτω Γορτυνία – Το κράτος παραμελεί τους κατοίκους της

Ερώτηση στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Πιερρακάκη κατέθεσε ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ζητώντας του να λάβει άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση των δικτύων internet στα χωριά της Γορτυνίας.

ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρει :

“Οι κάτοικοι στα χωριά της Γορτυνίας παραμένουν στην περιοχή κάνοντας αγώνα για την επιβίωσή τους κι όμως το κράτος τους παραμελεί συστηματικά. Οι παροχές είναι ανεπαρκείς, ενώ η διατήρηση της ζωής και της καθημερινότητας στα χωριά είναι υψίστης σημασίας.
Χωριά, όπως αυτά του πρώην Δήμου Τροπαίων και του πρώην Δήμου Κλείτορος σε αντίθεση με την περισσότερο τουριστική πλευρά της περιοχής παραμελούνται συστηματικά.
Τα προβλήματα με την ταχύτητα του διαδικτύου έρχονται να προστεθούν στις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, στις καθημερινές και επαγγελματικές τους δραστηριότητες.
Οι ταχύτητες είναι εξαιρετικά αργές, πολλές φορές η σύνδεση απαιτεί πολλή ώρα γεγονός που αντίκειται στις σύγχρονες ανάγκες, μειώνει παράλληλα την αποτελεσματικότητα των δημόσιων υπηρεσιών της περιοχής και ρίχνει κατακόρυφα την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Οι επιχειρήσεις της περιοχής είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της ζωής των χωριών της Αρκαδίας και φυσικά είναι αδιανότητο να προτρέπει οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία τους νέους ανθρώπους να εντείνουν την παραγωγικότητα της επαρχίας όταν δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει τα βασικά.
Φυσικά το πρόβλημα παρακωλύει και την εκπαίδευση των παιδιών της περιοχής στα οποία οφείλουμε να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στην πληροφορία. Παρά το γεγονός ότι οι δρόμοι αυτών των χωριών σκάφθηκαν για οπτικές ίνες, οι παροχές διαδικτύου είναι ανεπαρκείς και αναποτελεσματικές”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος